© Instagram /Getty

Drie buitenlandse surfers vermoord bij fout gelopen overval in Mexico, drie verdachten opgepakt

Drie surfers – twee Australiërs en een Amerikaan – zijn vermoedelijk vermoord bij een fout gelopen overval in Mexico. Dat melden de Mexicaanse autoriteiten. Drie verdachten zijn opgepakt.

gjs, jvh
Bron: Belga, news.com.au

De Australische broers Callum (33) en Jake (30) Robinson en hun Amerikaanse vriend Jack Rhoad (30) waren op surfvakantie aan de Mexicaanse kust toen ze afgelopen weekend spoorloos verdwenen. Ze werden voor het laatst gezien in het noorden van de staat Baja California, in het uiterste noordoosten van Mexico.

Toen de Australiërs niet opdaagden bij hun eerder geboekte Airbnb, Rhoades vervolgens ook afwezig bleef van zijn werk in San Diego, en het plots ook stil bleef op hun sociale mediakanalen, werden ze als vermist opgegeven. Eerst werd hun auto uitgebrand teruggevonden nabij hun kampeerplaats, en zaterdag werden dan ook de lichamen van het trio gevonden in een 15 meter diepe waterput.

Drie verdachten opgepakt

De Mexicaanse autoriteiten zijn een onderzoek naar moord begonnen. Volgens openbaar aanklager Maria Elena Andrade Ramirez wijst alles erop dat de drie vrienden vermoord werden tijdens een overval. “Ze zouden zich verzet hebben, waarna de overvallers hen hebben neergeschoten”, klinkt het.

Er werden drie verdachten opgepakt. Op het moment van hun arrestatie was het drietal in het bezit van verdovende middelen, meldt de lokale politie. Eén verdachte zou ook de telefoon van één van de broers-Robinson in het bezit hebben gehad.

De broers Robinson.© instagram

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER