PVDA protesteert met doodskist tegen verhoging pensioenleeftijd

© Jan Van der Perre

Op de Vrijdagmarkt in Antwerpen hebben zo’n 500 sympathisanten van de PVDA de laatste meeting in de aanloop naar de verkiezingen bijgewoond. Het ‘Fiesta Social’ werd voorafgegaan door een protestactie tegen het optrekken van de wettelijke pensioenleeftijd.

PVDA-kopstukken Raoul Hedebouw en Peter Mertens woonden zondag de laatste bijeenkomst voor de verkiezingen op 26 mei bij. Mertens hoopt na zondag de eerste Vlaamse verkozene voor de partij in de Kamer te worden, en daarvoor zijn in Antwerpen 60.000 stemmen nodig.

© Jan Van der Perre

“We zijn er bijna, maar nog niet helemaal”, waarschuwde Mertens. “Die eerste zetel, de allermoeilijkste zetel, is bijna binnen. En we gaan die deze week niet door onze vingers laten glippen.”

© Jan Van der Perre

Voor een van de meest prominente programmapunten, de pensioenen, voerde de PVDA nog een laatste actie. Een grafzerk symboliseerde hoe andere partijen het recht op pensioen ten grave dragen.

De PVDA wil de wettelijke pensioenleeftijd terug naar 65, vervroegd pensioen moet terug mogelijk worden vanaf 60 jaar na een loopbaan van 40 jaar. Brugpensioen voor mensen in een zwaar beroep die vroeg begonnen zijn met werken, moet voor de partij kunnen vanaf 58 jaar. De PVDA pleit verder voor landingsbanen vanaf 55 jaar.

© Jan Van der Perre

(belga)

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen