Themabeeld.© Shutterstock

Twintiger doolt 6 uur rond bij ex, klimt via ladder binnen in kamer en slaat haar in elkaar

Sint-Truiden -

Een 29-jarige man uit Sint-Truiden is veroordeeld tot 10 maanden cel met probatie-uitstel omdat hij zijn ex-vriendin in elkaar sloeg en uren rond haar woning ronddoolde. De man bekende, maar wees in haar richting. “Alles liep mis toen ze seksvideo’s naar andere mannen begon te sturen.”

Shauni Deferm

In februari 2022 moest de politie voor de eerste keer tussenbeide komen nadat de twintiger zijn toenmalige vriendin hardhandig had aangepakt. Volgens de man ontdekte hij dat de vrouw achter zijn rug seksfilmpjes opnam en op internet verspreidde, iets wat volgens de rechter niet bewezen is.

Het koppel vond elkaar na die eerste ruzie terug en probeerde de relatie een tweede kans te geven. In juli van dat jaar liep het opnieuw mis. “Ik ontdekte dat ze zichzelf nog steeds naakt filmde voor andere mannen terwijl ik ’s nachts ging werken. Ik vertrouwde haar en dan doet ze zoiets”, sprak de twintiger vorige maand voor de Tongerse rechter.

Zes uur ronddolen

De relatie liep op de klippen, maar de man bleef haar aanklampen. “Hij is naar de ouderlijke woning van de vrouw gegaan, kroop op een ladder en brak via het raam binnen in haar kamer. Hij nam haar telefoon af, trok haar bij de haren en gaf haar slaag. De vrouw had zwellingen aan haar kaak, oog, nek en linkerbil”, sprak de Tongerse procureur. Nazicht van de gsm van de vrouw bracht aan het licht dat de man haar ook via telefoon lastigviel. “We vonden 120 berichten en oproepen terug en camerabeelden in de straat gaven weer dat de man die dag liefst zes uur aan de woning ronddoolde.”

De man gaf de feiten toe maar sprak over psychische problemen. “Ik heb spijt van wat ik gedaan heb, maar als je verliefd bent, doe je domme dingen. Ik heb ook nooit rust in mijn hoofd en daarom ga ik naar een psycholoog.”

De man werd maandagochtend veroordeeld tot tien maanden cel en een geldboete van 800 euro. Omdat de twintiger schuldinzicht toonde tijdens de zitting en met het ook op verbetering en maatschappelijke integratie van de man, verleent de rechter uitstel onder voorwaarden. Zo moet hij onder andere een gedragstraining volgen.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer