Chelsea-manager sluit terugkeer van Romelu Lukaku na dit seizoen niet uit: “Uiteraard is hij een optie”

Romelu Lukaku zal er donderdag niet bij zijn voor de inhaalmatch van AS Roma bij Udinese. Trainer Daniele De Rossi zou volgens Italiaanse media wel hopen op de competitiewedstrijd zondag in Napoli. Intussen heeft Chelsea-manager Mauricio Pochettino het thema van een terugkeer van Lukaku na dit seizoen weer leven in geblazen.

Michael Van Damme

Ook vandaag, dinsdag, heeft Romelu Lukaku niet met de groep getraind, zo meldt Sky Sports Italia. De groep van AS Roma was opgedeeld in spelers die donderdag zullen spelen in de competitiewedstrijd tegen Udinese en spelers die niet in de wedstrijdselectie zitten.

Lukaku was er niet bij. De Rode Duivel volgt nog steeds een individueel programma met de nadruk op kiné sinds hij afgelopen donderdag in de Europa League-wedstrijd tegen AC Milan naar de kant moest met een lichte spierblessure.

De competitiewedstrijd bij Udinese komende donderdag komt te vroeg, maar Roma-trainer De Rossi zou hopen dat Lukaku er zondag in Napoli wel weer bij is.

Zonder Lukaku verloor AS Roma maandag een uiterst belangrijke competitiewedstrijd tegen Bologna in de strijd voor het vierde Champions League-ticket. AS Roma volgt op zeven punten van de vierde plaats van Bologna, maar kan weer op vier punten komen als het donderdag zijn inhaalwedstrijd wint. Udinese bengelt onderin de Serie A en wist in de Serie A thuis nog meer één keer te winnen. Het stelde met Fabio Cannavaro een nieuwe coach aan.

Intussen werd Chelsea-coach Mauricio Pochettino op zijn persbabbel gevraagd of een terugkeer van Lukaku volgend seizoen een optie is. Lukaku is nog tot juni 2026 eigendom van Chelsea en wordt door de Londense club tot het einde van dit seizoen verhuurd aan Roma.

“Hij is een speler van Chelsea, dus we gaan hem zeker bekijken”, aldus Pochettino. “Het is een optie, maar we hebben er nog geen beslissing over genomen.”

De Argentijn is pas sinds mei 2023 manager van Chelsea en het interview met Sky Italia waarmee Lukaku zijn bruggen opblies bij Chelsea dateert van voor zijn aanstelling.

Aangeboden door onze partners
Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer