de rode loper

Melissa McCarthy voelt zich niet beledigd door Barbra Streisand

Melissa McCarthy.© reuters

Wie in BV-land of Hollywood vertoeft, op de rode loper of in de wandelgangen, komt al eens op bezoek in deze rubriek.

Dominique Deckmyn

Mag je over Ozempic vragen?

“Heb je Ozempic gebruikt?”, is dat een compliment? Vanaf nu officieel wel. Barbra Streisand stelde die vraag op Instagram als reactie op een foto van Melissa McCarthy (bekend van films als Bridesmaids en Spy). Heel wat mensen vonden dat onbeschoft. Streisand haalde haar opmerking snel weer weg, maar verduidelijkte later dat het als compliment bedoeld was. McCarthy zelf reageerde in een video die ze op Instagram plaatste, waarin ze een magazine leest met Barbra Streisand op de cover. “Wat ik ervan onthoud, is dat Barbra Streisand weet dat ik besta”, zegt McCarthy in de video. “Ze contacteerde mij en ze vond dat ik er goed uitzie! Een overwinning voor mij!” McCarthy en Streisand kennen elkaar: ze namen een duet op voor Streisands album Encore.

Mag je “Nigel” zeggen?

Acteur Sam Neill uit de Jurassic Park-films, heet eigenlijk helemaal niet Sam. “Ik ben gedoopt als Nigel Neill, dus mijn ouders gaven mij al meteen een achterstand mee”, heeft hij onlangs bekend. Toen hij tien was, heette zijn beste vriend ook Nigel, vertelde hij. Ze beslisten toen om elkaar Sam en Bill te noemen. Neill noemt dat de beste beslissing die hij ooit heeft genomen. “Nigel” is voor veel Engelstaligen zo’n beetje het equivalent van “Kevin” bij ons. De enige min of meer bekende Nigel ginds is Nigel Farage en die voert niet meteen een vlekkeloze campagne voor zijn voornaam. Al was er in de jaren 90 wel nog F1-piloot Nigel Mansell.

Sam/Nigel Neill.© AFP

Mag je terugkeren naar vlees?

Celebs die kiezen voor een leven als vegetariër of vegan, die zijn talrijk. Acteurs die daarop terugkomen, in publiek dan nog, die zijn schaarser. Martin Freeman, bekend van Sherlock en de The lord of the rings-films, zegt na 38 jaar de quorn vaarwel. De intussen 52-jarige acteur besliste als jonge tiener dat hij zich niet goed voelde bij het eten van een dier, maar ontdekte enkele maanden geleden de geneugten van vogelnestjes en varkenskarbonaden. Onlangs at hij zelfs voor het eerst een spaghetti bolognese. Voortaan gaat hij eten wat hij lekker vindt, zegt hij. Daar heeft hij trouwens een excuus voor dat u misschien ook eens kunt proberen: voedingsspecialisten zijn tegenwoordig erg kritisch over bewerkte voedingsmiddelen, en zijn die vleesvervangers niet ultrabewerkt?

Martin Freeman.© Dave Benett/Getty Images