© RV

Stad start ontwikkeling van stadscentrum

Op vrijdag 25 mei starten de afbraakwerken van het oud stadhuis en de oude collegegebouwen in het centrum van Beringen. Ook de aanvraag voor de omgevingsvergunning wordt vandaag ingediend. Het officiële startschot voor de ontwikkeling van een nieuw, levendig stadscentrum is daarmee gegeven.

rv/zb

5 hectare ruimte in het stadscentrum

Door de verhuis van verschillende scholen naar campus Bogaersveld kwam bijna 5 hectare ruimte beschikbaar voor nieuwe invulling. Beringen wil graag volop inzetten op een bruisende stadskern met o.a. een versterking van het kernwinkelgebied, de aanleg van een centrumparking en een kwalitatief en aangenaam openbaar domein. Ook een nieuw stadhuis maakt deel uit van de plannen.

Afbraak oud gemeentehuis

De afbraakwerken starten op 25 mei met het oude stadhuis en evolueren nadien richting oude collegegebouwen, waar een aantal gebouwen op het binnenplein van de collegesite worden afgebroken. De afbraak gebeurt volledig gecontroleerd met het oog op recuperatie van verschillende materialen.

De afbraak gebeurt tot op maaiveldniveau zodat vervolgens de archeologische werkzaamheden kunnen starten. De collegesite situeert zich immers in een archeologisch beschermde zone zodat we hierover eerst uitsluitsel moeten hebben en hier correct mee omgaan.

Aanvraag omgevingsvergunning

Ook de aanvraag van de omgevingsvergunning wordt vandaag ingediend. Mits een normaal verloop van de procedure zal deze dan tegen het eind van dit jaar verkregen zijn. “Na het verkrijgen van de vergunning zullen we snel starten met de effectieve bouwwerken aangezien ze tegen halfweg 2020 moeten afgerond zijn,” legt Anne Wouters-Cuypers, schepen van stadsontwikkeling uit.

Beringen groeit!

We kunnen vanaf vandaag dus volop vooruitkijken en starten met de nieuwe totaalontwikkeling van onze stad. Binnen de ruimtelijke visie van het masterplan 2040 werden 11 strategische projectgebieden bepaald die mee de ambities van dit plan kunnen realiseren. Om deze projectgebieden kenbaar te maken, zullen er zeer herkenbare pins geplaatst worden. De eerste pin komt, aangezien de afbraak hier start, in Beringen-centrum.

InformerenUiteraard roepen vernieuwingen en werken in zijn totaliteit heel wat vragen op bij inwoners en bezoekers. Daarom vindt de stad het erg belangrijk om iedereen goed te informeren. Na de expo over de werken eind vorig jaar volgt er binnenkort een uitgebreide website (www.beringengroeit.be) waar alle info en nieuwtjes over de verschillende projecten op het grondgebied van Beringen kan worden geraadpleegd. Ook met vragen, opmerkingen en suggesties kan je daar terecht.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer