Nordin Chahlaoui (19), Soufiane Bouchara (19) en Cheima Asabdoune (19).© Victoriano Moreno

“Geen tijd meer verspillen, maar iets bereiken in ons leven”

Merksem, Antwerpen -

“Ik ken veel jongens die op straat hangen, tijd verspillen, de foute kant opgaan. Dat is niet wat ik wil”, vertelt Nordin Chahlaoui (19). Wat dan wel? “Hiphopevents organiseren voor jongeren.” En zo geschiedt, op 11 april. Dan organiseert hij samen met twee vrienden ‘Los Toros’ in Kavka.

Elien Van Wynsberghe

Waarom de naam Los Toros? “Ik ben geboren in Spanje en zeven jaar geleden naar België gekomen”, zegt Nordin. “Los Toros betekent ‘de stieren’, die niet stoppen maar vooruitgaan, met het oog op de toekomst.” Eigenlijk hadden ze niet verwacht dat ze erin zouden slagen een eigen evenement op poten te zetten, vertelt Nordin. Ze, dat zijn hijzelf, goede vriend Soufiane Bouchara (19) en vriendin Cheima Asabdoune (19). “Geregeld kwamen we over de vloer bij ontmoetingsplaats Merksemdok. Daar vertelden we dat we iets voor jongeren wilden organiseren rond muziek. Al waren we toch een beetje bang van iets al te serieus.”

Maar dat was buiten de medewerkers van Merksemdok zelf gerekend, die de jongeren op sleeptouw namen. “De jongens kwamen hier geregeld langs, wilden weg van het straatleven”, vertelt cultuurmedewerker Samir Taif. “We zijn daarop gestart met een traject waarbij we hen samen met jongerencentrum Kavka hebben aangeleerd hoe je een evenement organiseert: hoe vraag je subsidies aan, hoe kom je in contact met artiesten, wat met Sabam, verzekeringen en ga zo maar door.”

En dat bleek geen onmogelijke boterham voor Nordin, Soufiane en Cheima, want op 11 april vindt de eerste editie van Los Toros plaats in Kavka. Op hun affiche: opkomend hiphoptalent, voornamelijk uit het Antwerpse met als hoofdact Yasko uit Deune-Zuid, die met zijn nummer Verslavend afgelopen najaar voor een echte oorwurm tekende. “We zijn zelf erg bezig met het ontdekken van jong hiphoptalent. Hen willen we hier een podium geven”, zegt Nordin. “Met ons event richten we ons op jongeren tussen 14 en 25 jaar. We vragen ook maar 3 euro inkom. Met Los Toros willen we tonen: op straat hangen is makkelijk maar iedereen die wil, kan iets bereiken in zijn leven.”

En de drie organisatoren, die werken gestaag verder. “Want onze grote droom is om in de toekomst meer grote hiphopevents in onze stad te organiseren.”

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER Antwerpen Divers