© GOYVAERTS/GMAX Agency

Telenet Giants Antwerp schakelen Larnaca uit in Champions League

De Telenet Antwerp Giants hebben zich zaterdagavond geplaatst voor de tweede kwalificatieronde van de Champions League basket voor mannen.

Voor eigen publiek in de Lotto Arena klopten de Giants de Cypriotische kampioen AEK Larnaca met 76-55. Bij de rust leidde de thuisploeg met 39-28. Jea’Sean Tate kroonde zich met 15 punten tot topschutter, twee punten meer dan Dennis Donkor. Tate pakte ook nog tien rebounds.

De heenwedstrijd hadden de Antwerpenaren ook al met 74-83 gewonnen.

De ploeg van coach Roel Moors speelt in de tweede en laatste voorronde tegen het Italiaanse Red October Cantu, eerst uit (25 september) en dan thuis (30 september). Sluiten ze ook dat dubbel duel succesvol af, dan wacht de groepsfase van de Champions League. Bij verlies is er het vangnet van de FIBA Europe Cup.

Landskampioen Oostende zit rechtstreeks in de groepsfase. De troepen van Dario Gjergja zijn ondergebracht in groep D, samen met Neptunas (Lit), Straatsburg (Fra), Promitheas (Gri), Bologna (Ita), Besiktas (Tur), Union Olimpija (Sln) en een qualifier.

Ook Spirou Charleroi treedt aan in de voorrondes van de Champions League. Ze moeten maandag een 76-73 nederlaag bij het Israëlische Hapoel Tel Aviv trachten recht te trekken.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer