De winnaars van de burgerbegroting 2023.© Marc Wouters

Ideeën welkom voor de burgerbegroting van 2024

Ekeren -

Als bewoner van Ekeren kan je nog tot zondag 14 april een idee insturen voor de burgerbegroting van 2024. Met een budget van 10.000 euro kan je een voorstel doen om Ekeren te verbeteren.

Zoals elk jaar is er 10.000 euro vrijgemaakt voor één of meerdere goede ideeën om het district te verbeteren. Met de burgerbegroting worden plannen van de bewoners van Ekeren gerealiseerd.

Vorig jaar werden er drie ideeën uitgevoerd. Zo werd de fietsostrade versierd met een bloemenweide en bijenhotel, werden er extra banken gezet in Hof De Bist en werd er geïnvesteerd in een tweede riksja, een fietstaxi die minder mobiele mensen een leuk ritje bezorgt.

Je kan nog tot zondag 14 april jouw idee voor de burgerbegroting insturen. Nadien wordt opnieuw door de burgers gestemd op het beste idee. Als je idee gekozen wordt, wordt het in samenwerking met het district uitgevoerd.

Voorwaarden

Als je op 1 januari 2024 in Ekeren woonde en 16 jaar was, mag je een idee indienen. Hou er rekening mee dat het idee binnen de bevoegdheden van het district en binnen een budget van 10.000 euro past. Het mag nog niet op de planning van het district staan of in tegenspraak zijn met de beleidsplannen.

Als het voldoet aan de voorwaarden, weet je ten laatste op 3 mei of jouw idee geselecteerd werd. (mdcl)

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners