Vijf activiteiten die je op het ‘Dark Web’ kan tegenkomen

Het internet is veel groter dan het lijkt. Volgens verschillende bronnen zien wij, de gewone man, maar één tot vier procent van het volledige web. Naast het alledaags surfen, heb je het ‘deep web’ en het ‘dark web’. Dat laatste is de thuishaven van bizarre en gruwelijke illegale activiteiten.

spa

Het gedeelte van het internet dat we elke dag gebruiken, is ook het kleinste gedeelte van het internet. Die websites zitten in het ‘surface web’. De pagina’s zijn geïndexeerd en zijn via zoekmachines als Google, Bing en Yahoo makkelijk te vinden. Het alledaags surfen weliswaar.

Het overige deel van het internet bevindt zich in het ‘deep web’. Deze webpagina’s zijn niet geïndexeerd en kan je enkel via paswoorden, encryptie of andere software bezichtigen. Denk aan academische informatie, medische dossiers, financiële handelingen of overheidsdocumenten.

Onder dat ‘deep web’ heb je nog een internet laag: het ‘dark web’. De pagina’s hierop zijn niet geïndexeerd voor zoekmachines. Je kan ze ook enkel via bepaalde browsers als Tor bezoeken. Zoals de naam zegt: is het ‘dark web’ de duistere kant van het internet. Cybercrime en andere illegale activiteiten die je jezelf niet eens kan inbeelden, spelen zich vooral daar af. Wij sommen enkele bizarre en waanzinnige verhalen van het ‘dark web’ voor je op.

Lees hier meer over cybercrime in België.

RED ROOMS

Waarschijnlijk de donkerste plaats op het dark web. Een red room is een site waar kijkers honderden of duizenden euro’s betalen om een verkrachting of een moord te zien. De kijkers beslissen eigenlijk wat er met het slachtoffer gebeurt en alles wordt via een webcam live uitgezonden. ‘Gelukkig’ zijn red rooms erg zeldzaam. Daarnaast zijn ze ook zeer moeilijk te vinden.

Sommigen trekken het bestaan van red rooms in twijfel, toch zijn er voorbeelden van gelijkaardige scenario’s. Zo was er eens een livestream waar een vrouw op een stoel zat. Ze liet haar kijkers beslissen hoe ze zichzelf zou mutileren. Uiteindelijk ontnam de vrouw haar eigen leven.

© allthingsvice.com

Een ander en recent voorbeeld is het geval van Peter Scully, een Australische pedofiel die berecht werd in de Filipijnen. Scully verkrachtte en mishandelde verschillende minderjarige meisjes. Hij vermoordde zelfs een elfjarig meisje. Dat legde hij allemaal vast op video. Die werden via het dark web verkocht onder de namen ‘Daisy’s Destruction’ en ‘Dafu Love’.

CANIBALISME

Kannibalen kunnen elkaar makkelijk vinden op het dark web. Je hebt daar een website dat dient als plaats waar ze in contact komen en handelen met elkaar. Zo kan je er huid, bloed, spieren, botten en lichaamsdelen kopen en verkopen. Als dat niet gruwelijk genoeg is, vond je op een andere website een handleiding over hoe je vrouwenvlees best kon klaarmaken om op te eten.

© YouTube, top trending

De site was erg gedetailleerd over hoe je het stuk mensenvlees precies moest afsnijden en dat op een manier om de vrouw zo lang mogelijk in leven te houden. Hoewel de site een slechte mop kon zijn, stonden de Amerikaanse autoriteiten versteld van de gelijkaardige snijmethodes van enkele seriemoordenaars. Hetgeen wil zeggen dat er toch wat researchwerk van te pas kwam.

THE HUMAN EXPERIMENT

Als je dacht dat de Nazi’s de laatsten waren die op het menselijk lichaam experimenteerden dan heb je het fout. Volgende website is een van de meest verstorende sites op het dark web. De site beweert dat ze meerdere magazijnen hebben waarin ze experimenteren op mensen. Zo voeren ze experimenten uit als het injecteren van een zwangere vrouw met bleekwater, mensen laten uithongeren, hen blootstellen aan stralingen en personen steriliseren.

De mensen waarop ze de experimenten op uitoefenen zijn, volgens hun, allemaal daklozen. Ze worden van de straat geplukt, lees: ontvoerd, met het experimenteren op hun lichaam als enig doel. Op de site vind je alle gegevens terug in gedetailleerde documenten. Ze hebben ook een eigen slogan: “Not all humans are equal, for some of them were born superior to others” (Niet alle mensen zijn gelijk, sommigen werden superieur dan anderen geboren.

NIEUWE IDENTITEIT

Redditgebruiker ‘Drixgod’ vertelt over een van de raarste dingen die hij op het dark web heeft gezien. “Wat interessantste dat ik ooit gevonden heb is een website die volledig nieuwe identiteiten verkopen. Je kon daar voor zesduizend tot tienduizend dollar een Amerikaanse identiteitskaart, rijbewijs en paspoort verkrijgen. Daarnaast werd al het papierwerk geregeld zodat je moeiteloos naar de Verenigde Staten kon vertrekken onder een nieuwe naam.”

© pexels.com

Als we het omrekenen naar euro’s dan spreken we over €5.100 tot €8.500 voor een nieuwe identiteit, dat is vergelijkbaar met de prijs voor een tweedehands auto. Je zou je huis kunnen verkopen, voor zo een zevenduizend euro een nieuwe identiteit kopen, naar dat land reizen en daar een klein appartement aanschaffen. Dat is nog vrij goedkoop voor een volledig nieuw leven te starten.

SPEURTOCHTEN

‘Scavanger hunts’ of speurtochten zijn minder gruwelijke activiteiten die je op het dark web kan terugvinden. Bij deze internetspelletjes moet je telkens aanwijzingen zoeken om verder te kunnen spelen. Die aanwijzingen vind je op het dark web zelf of buiten op locatie. Op het sociaal platform Reddit vind je veel verhalen van dergelijke dark web speurtochten.

© YouTube, top trending

Zo was er een Amerikaan die verschillende sporen volgde in Philadelphia. Hij ging van de ene locatie naar de andere tot hij bij zijn voorlaatste proef voor dat hij het spel won, kwam hij in een steeg terecht. Daar vond de speler een hoop onthoofde katten op de grond. Omdat hij niet wou weten wat hij op de laatste locatie zou tegenkomen, zette hij zijn speurtocht stop en keerde naar huis. Eenmaal thuis kreeg hij een e-mail met de woorden “Je hebt geprobeerd.”

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Lees meer