“Elke kandidaat is even belangrijk”, zegt lijsttrekker Stijn Coenen.© Luc Peeters

Eerste kandidaten missie2500 bekend: “Onze kracht, dat zijn onze mensen”

Lier -

Lokale partij missie2500 zal bij de gemeenteraadsverkiezingen opkomen met een samengestelde lijst. De lijst zal bestaan uit zeven teams. “Elk team bestaat uit sterke mensen die symbool staan voor een thema dat we in de verf willen zetten”, zegt lijsttrekker Stijn Coenen.

Hélène Baccaert

“Missie2500 bewees al eerder de dingen net iets anders te doen dan wat we gewend zijn van politieke partijen. De samenstelling van de kandidatenlijst is geen uitzondering”, zegt gemeenteraadslid Stijn Coenen. “Onze kracht, dat zijn onze mensen. De uitdaging was die kracht in een lijst van 33 namen gieten. We waren er snel uit dat we het anders moesten aanpakken dan gewoonlijk. Bij ons is plaats 20 immers even waardevol als plaats 2.”

Zeven teams

“Onze lijst zal daarom bestaan uit zeven teams. Elk team bestaat uit sterke mensen die symbool staan voor een thema dat we in de verf willen zetten. Elk team wordt aangevoerd door een ‘teamkapitein’ bovenaan de lijst”, zegt lijstduwer Geert Marrin. “Een voorbeeld: plaatsen negen tot en met twaalf vormen ons ‘jongerenteam’. Aangevoerd door jonge ondernemer Björn Gielen op plaats vijf, strijden zij voor een jong en levendig 2500. Zo hebben we zeven teams, kapiteins en thema’s gekozen.”

Stijn Coenen is lijsttrekker.© rr

De thema’s die missie2500 met z’n teams in de verf wil zetten zijn: zorg voor het landelijke 2500 en Koningshooikt, leefbaarheid en groen, verkeersveiligheid, een ondernemend 2500 en een creatief en sportief 2500.

Tien kandidaten

Missie2500 is fier z’n eerste tien kandidaten bekend te kunnen maken. Op de tweede plaats staat Anja Vlaeymans, eigenaar van bistro het Looks, gevolgd door gemeenteraadsleden Katrien Vanhove en Tom Claes op de derde en vierde plaats. Björn Gielen, eigenaar van café Sint-Gummarus, vinden we op de vijfde plaats terug. Gemeenteraadslid Stéphanie Van Campenhout duikt de campagne in vanop plaats zes. Johan Jacobs, ondernemer en bezieler van buurtwerking ’t Looks staat op de zevende plaats, gevolgd door Hooiktse zelfstandige Sylvie Bracqué op acht. Onur Alar, lid van het Bijzonder Comité van het OCMW, staat op negen. Gemeenteraadslid Geert Marrin duwt de lijst.

“Dit is nog maar het begin. Ik zou zelfs durven zeggen dat we het luxeprobleem van enorm veel straffe mensen en kandidaten te hebben. Binnenkort komen we met de rest van onze lijst”, sluit lijstrekken Stijn Coenen af.

Geert Marrin is lijstduwer.© rr

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners