Goera Rock is een mini-festival voor die-hard metalfans.© RR

Tiende editie Goera Rock van start: “Je mag ons festival gerust een mini-versie van Graspop noemen”

Mol -

In Mol-Sluis viert Goera Rock vandaag zijn tiende verjaardag. Het kleinschalige metalfestival belooft ook dit jaar weer één groot feest te worden met Belgische bands die de die-hard metalfans in feeststemming brengt.

Stef Geeraerts

Het Goera Rock Metalfest ontstond tien jaar geleden als een evenement om de kas van de lokale scouts Sint-Paulus te spijzen, maar groeide de voorbije jaren uit tot een vast, lokaal metalfestival waar die-hard metalfans hun hartje kunnen ophalen.

Stijn Nijs is blij dat de grote dag eindelijk is aangebroken. “We zijn zo’n tien maanden per jaar bezig met de organisatie. Het idee van Goera Rock is ontstaan vanuit het idee om laagdrempelige activiteiten te organiseren. We begonnen als tentfuif, maar corona heeft ervoor gezorgd dat Goera Rock een festival werd, waardoor we besloten hebben om het concept van toen te behouden.”

Magnetica

De organisatie verwacht dit weekend zo’n 350 metalfans op het scoutsterrein van Mol-Sluis. “Je mag het gerust een mini-versie van Graspop noemen”, lacht Stijn. “Onze affiche bestaat uit bands uit het zwaardere metal-genre, maar blijft wel toegankelijk voor een breed publiek. Om onze tiende verjaardag te vieren hebben we Magnetica, een tribute-band van Metalicca toegevoegd.”

De liefde om een metalfestival uit de grond te stampen is overgewaaid vanuit Dessel. “We zijn trouwe klanten van Graspop en kregen tijdens onze beginjaren vaak van onze bezoekers te horen dat er bij ons dezelfde sfeer hangt. Het is niet de bedoeling om een groot festival te worden. We kiezen er bewust voor om een kleinschalig festival te blijven, omdat het een hobby is voor ons. De voorbereidingen zijn best intensief en starten altijd sneller dan we zelf denken.”

Wie zich dit weekend helemaal wil uitleven op Goera Rock kan tickets verkrijgen aan de kassa. www.goerarock.com/.
Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners