vrijdag 18 januari 2019 - Futsal
camera closecorrect Verwijs ds2 facebook nextprevshare twitter video

Nieuwkomers Sergio Kawarmala, Romano Ter Linden, Solaiman Ramdani en coach Frank Luypaert. Raymond Lemmens

FUTSAL

Frank Luypaert won beker met Hasselt en coacht nu Houthalen

“Toffe mentaliteit in Limburg”

Na enkele maanden onder T2 en depanneur Jorge Rubio-Fernandez heeft Celtic Houthalen een nieuwe hoofdtrainer. Net als Gelko Hasselt in 2014 koos de Limburgse ‘rivaal’ als opvolger van Nico Papanicolaou voor Frank Luypaert, die vandaag zijn thuisdebuut maakt. In Hasselt resulteerde zijn aanwezigheid in een bewonderenswaardige bekertriomf. In Houthalen hebben ze vrede met het behoud.

Door de aanstelling van Luypaert trekt de club definitief een streep onder het tumultueuze seizoensbegin en toont het ambitie. Die ligt hoger dan de voorlaatste stek. De afstand op Eisden-Dorp, Roselies en Noorderwijk is ook nog speelbaar.

“Toen mijn samenwerking met Noorderwijk, door een verschil in visie, ten einde liep is Celtic er heel snel opgesprongen”, vertelt de 56-jarige Zaventemnaar. “De uitdaging is in eerste klasse blijven. Die wil ik graag aangaan. Ik ben overtuigd dat er genoeg kwaliteit is. Dat hebben we vrijdag, ondanks de zware 6-1-cijfers, 31 minuten lang getoond in Charleroi. Toen kreeg een thuisspeler, bij 1-1, geel en geen rood voor een fout op Servet Yazgan. Kwamen wij daar op voorsprong, dan wou ik het nog zien. De goede prestatie gaf de groep zeker vertrouwen.”

Je tekende voor anderhalf seizoen, wat bij degradatie? 

Luypaert: “Dat schrikt me niet af. Maar we hebben wel afgesproken dat we na dit seizoen opnieuw aan tafel gaan zitten. Ik moet de club ook leren kennen. Maar dat is toekomst, de focus ligt nu op de tien resterende matchen. Met de inzet, mentaliteit en het goede spel van vrijdag is alles mogelijk. We focussen ons op de wedstrijden, niet op het klassement.” 

Je eerste thuismatch is uitgerekend tegen Lierse. 8-0-verlies kostte in december je kop bij Noorderwijk. Speciaal? 

“Tja, wij hadden een totale offday en zij hebben maximaal geprofiteerd. Laten we zeggen dat het een voordeel is dat ik hun positieve en negatieve punten goed ken. Ik zal het tactisch plaatje hierop afstemmen en hopelijk kunnen we het goede van Charleroi bevestigen.” 

Je laatste twee clubs brachten je weinig vreugde. Futsal Gent stopte ermee, Noorderwijk ontsloeg je. Blij dat je terug in Limburg bent? 

“Ik ben blij, ja. Er heerst een toffe mentaliteit in Limburg en bij Hasselt kende ik twee mooie jaren. Spijtig dat er geen derde seizoen kwam, want ik geloof dat we nog een prijs hadden kunnen pakken. We waren nog aan het groeien. Maar die bekerwinst in een periode van totale dominantie van Halle-Gooik, daar mogen we trots op zijn. Eerlijk, ik denk niet dat een andere club er de komende jaren nog in zal slagen, want Halle-Gooik blijft in stijgende lijn gaan. Nu, er zijn nog mooie ereplaatsen en doelen voor de andere clubs. Hopelijk kunnen we ons met Houthalen in de picture spelen.”

Vanavond 21.15u: Celtic Houthalen - Proost Lierse (1nat. mannen)

Wie zijn die drie Nederlanders?

Met Frank Luypaert streken er ook drie nieuwe Nederlanders neer bij Celtic Houthalen. Wat mogen we van hen verwachten?

“Romano Ter Linden keerde terug”, aldus Luypaert. “Hij brengt ervaring mee vanuit FC Eindhoven, zelfs in de Champions League. Een onmiddellijke meerwaarde. De andere twee kende ik niet, maar vallen heel goed mee. Solaiman Ramdani komt over van Tigers Roermond en verzamelde al caps voor Jong Oranje en Oranje. Hij is amper 21, maar liet zich al opmerken in Charleroi. Hij koos voor België om het tactische beter onder de knie te krijgen. Sergio Kawarmala genoot een veldopleiding bij Jong PSV en heeft minder ervaring in de zaal. We zullen dus zeker nog wat moeten bijschaven, maar met zijn snelheid zal hij van groot nut zijn op onze flanken. Ook de spelers die er al waren, verbazen me trouwens in positieve zin.”(jotr) 

Lees meer

Aangeboden door onze partners

Nieuwe Video's

Nog meer nieuws