vrijdag 18 januari 2019 - Jupiler Pro League
camera closecorrect Verwijs ds2 facebook nextprevshare twitter video

Tom Van Den Abbeele met zijn nieuwe rekruten Gliha en Kinoshita. HBVL

Sloveense linksback mogelijk vanavond al speelgerechtigd

Gliha en Kinoshita zetten hun handtekening

STVV legde twee nieuwkomers vast. De Kanaries doen er alles aan om de Sloveense linksback Erik Gliha vanavond speelgerechtigd te krijgen, wat dan weer niet betekent dat Marc Brys hem ook zal opstellen. Japanner Kosuke Kinoshita zette eveneens zijn handtekening. “Twee jongens met veel honger, zo hebben we ze graag”, aldus Tom Van Den Abbeele.

De transfer van Jeppe Moe sprong af, maar een dag later haalde STVV dan toch een nieuwe linksback binnen. De 21-jarige Sloveense jeugdinternational Erik Gliha tekende voor anderhalf jaar. Hij komt over van NK Aluminij Kidricevo, een club uit zijn thuisland. “Hij stond op ons verlanglijstje, een jongen met veel potentieel”, zegt Tom Van Den Abbeele van STVV. “Gliha is geen afgewerkt product, maar heeft heel veel ambitie. Toen hij hoorde van de interesse uit België, had hij meteen enorm veel zin om aan dit verhaal te beginnen. Zo zien we het uiteraard graag in Sint-Truiden.”

Japanse spits

Mogelijk geraakt Gliha speelgerechtigd voor vanavond, maar de kans dat Marc Brys de nieuwkomer ook meteen voor de leeuwen gooit is erg klein. De Antwerpse coach kan geen beroep doen op de andere nieuwe Kanarie: Koskue Kinoshita, de aanvaller die voor 2,5 jaar tekende. “We hopen hem binnen de maand speelgerechtigd te krijgen. Sneller kan simpelweg niet”, klinkt het. “Kinoshita wordt al jaren gezien als een enorme belofte in Japan. Tot nu toe is dat bij belofte gebleven. Hij wil bij STVV absoluut verder ontbolsteren. Aan hem om zich te bewijzen. We hebben er vertrouwen in.”

Lees meer

Aangeboden door onze partners

Nieuwe Video's

Nog meer nieuws