De straat is momenteel afgesloten voor het verkeer.© Google Street View

Wielertoerist (50) overleden na frontale aanrijding op brug: “Week van baanvak af tegen auto van 20-jarige vrouw”

Kapelle-op-den-Bos -

Op de Verbindingsweg in Kapelle-op-den-Bos is zondagmiddag een fietser om het leven gekomen. Het slachtoffer week om een nog onbekende reden af van het rechterbaanvak en werd frontaal aangereden door een wagen die uit de andere richting kwam.

Chris Verhaeghe, Dimitri Berlanger

Volgens de eerste vaststellingen maakte het slachtoffer deel uit van een groep wielertoeristen die op de brug op de Verbindingsweg richting Kapelle-Op-den-Bos reed. “Het slachtoffer is uitgeweken en op die manier op het andere rijvak gekomen”, zegt korpschef Alain Meerts van de politiezone KLM (Kapelle-op-den-Bos, Londerzeel en Meise).

De fietser werd aangereden door een wagen die uit de andere richting kwam en kwam zwaar ten val. De man werd nog gereanimeerd, maar overleed ter plekke. Het gaat om een 50-jarige man uit Grimbergen.

Volle witte lijn

“De man kwam terecht op een personenwagen die werd bestuurd door een 20-jarige vrouw”, zegt Sabine Lievens van het parket Halle-Vilvoorde. “Zij legde na het ongeval een negatieve adem- en speekseltest af. Een onafhankelijke getuigde bevestigde dat de fietser op haar rijvak was terechtgekomen.”

Waarom het slachtoffer over de volle witte lijn reed, is nog niet duidelijk. “Was het om een valpartij te vermijden of omdat hij een sprintje wilde trekken? Dat zal het onderzoek moeten uitwijzen”, aldus Lievens. “Het parket heeft alvast een verkeersdeskundige aangesteld om de precieze omstandigheden te onderzoeken.”

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer