Burgemeester Marleen Peeters van Lille slaat de handen in mekaar met sportschepen Olivier Rul van Zoersel (links), burgemeester Ward Kennes van Kasterlee en burgemeester Luc Van Hove van Zandhoven voor het gebruik van het nieuwe zwembad in Lille.© Gemeente Lille

Drie buurgemeenten kunnen aan voordelig tarief zwemmen in Sportoase Balsakker

Lille/Kasterlee/Zoersel/Zandhoven -

De gemeenten Lille, Kasterlee, Zoersel en Zandhoven bezegelden vrijdag een samenwerkingsovereenkomst voor het gebruik van het nieuwe zwembad op de sportsite Balsakker in Lille. De inwoners en leerlingen van de vier gemeenten kunnen aan een voordeeltarief komen zwemmen.

Na de officiële opening van het zwembad van donderdagavond volgde vrijdag nog de ondertekening van het partnerschap tussen Lille en de buurgemeenten Kasterlee, Zoersel en Zandhoven. De inwoners en scholen van Lille kunnen vanaf zondag 28 april aan een voordelig tarief komen zwemmen. Dat voordeeltarief geldt nu ook voor de inwoners en scholen van Kasterlee, Zandhoven en Zoersel.

LEES OOK. Nieuwe sportsite Balsakker met zwembad opent eindelijk de deuren: “We geven inwoners waar ze recht op hebben”

“Er is een heel groot tekort aan zwemwater in onze regio. Dat is ook de reden waarom we het project in Balsakker gestart zijn”, zegt Marleen Peeters (N-VA), burgemeester van Lille. “Van in het begin hebben we onze buurgemeenten betrokken bij onze plannen. Kasterlee, Zandhoven en Zoersel betalen een jaarlijkse vergoeding aan de gemeente.”

Nu de overeenkomst getekend is, kan de planning voor de scholen opgemaakt worden. Inwoners van de drie buurgemeentes kunnen op vertoon van hun identiteitskaart net als de Lillenaren zwemmen aan 4,8 euro in plaats van 6 euro. Voor een tienbeurtenkaart betalen ze 43,5 euro in plaats van 54 euro.

Elke partnergemeente betaalt jaarlijks een totaalbedrag tot 100.000 euro aan de gemeente Lille. (bvdl)

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER Lille