Aanslagen Trèbes en Carcassonne: drie verdachten in verdenking gesteld

© AFP

Drie van de verdachten die deze week werden opgepakt in het onderzoek naar de aanslagen in Trèbes en Carcassonne, zijn vrijdag in verdenking gesteld. Dat is zaterdag van het gerecht vernomen. De drie moeten in de gevangenis blijven.

Bij een grootschalige politieactie werden dinsdag zes mensen opgepakt die nauwe banden hebben met Radouane Lakdim, de gedode dader van de aanslag die in maart plaatsvond. Drie van de opgepakte verdachten zijn intussen zonder gevolg weer vrijgelaten. De drie anderen zijn nu in verdenking gesteld van “terroristische criminele bendevorming”. Eén van hen wordt bovendien nog aangeklaagd voor verboden wapenbezit.

ISIS

De 25-jarige Lakdim had op 23 maart een auto gestolen in Carcassonne, waarbij hij de bestuurder zwaar verwondde en de passagier doodschoot. Wat later schoot hij op de politie aan hun kazerne, waarna hij een supermarkt binnenging en een slager, een klant en luitenant-kolonel Arnaud Beltrame doodschoot.

De aanvaller werd uiteindelijk gedood door de antiterrorisme-eenheid van de Franse Gendarmerie, en de aanslag werd opgeëist door Islamitische Staat (ISIS). Eind maart werd de kompaan van Lakdim, Marine P., al in staat van beschuldiging gesteld.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen