Luister naar

Campers en caravans populair op Marktplaats.nl

Nieuws
Wie nog een oude camper of caravan in de garage heeft staan, kan goede zaken doen. Steeds meer bezoekers van de advertentiesite Marktplaats zijn op zoek naar gebruikte kampeervoertuigen, blijkt uit het maandag gepubliceerde jaaroverzicht.
Arjan van der Linden
maandag 18 december 2017 om 20:14
‘Camper’ staat op de tweede plaats van meest gezochte trefwoorden op Marktplaats in 2017.
‘Camper’ staat op de tweede plaats van meest gezochte trefwoorden op Marktplaats in 2017. marktplaats

Amsterdam

De handel in campers en caravans steeg dit jaar met twintig procent. Toch zijn ‘camper’ en ‘caravan’ niet de meest gezochte trefwoorden van 2017 op Marktplaats. Die eer komt toe aan ‘gratis’. ‘Dat is al sinds de oprichting van Marktplaats de meest gezochte term’, zegt woordvoerder Jan-Willem te Gussinklo van de advertentiesite. ‘Per dag wordt er 50.000 keer naar gezocht.’

‘Camper’ staat op nummer twee in de lijst. Op nummer drie staat ‘fiets’, gevolgd door ‘caravan’ en ‘kast’.

Marktplaats houdt ook een ranglijst bij met snel stijgende zoekwoorden. In 2016 waren de ‘Heelys’, schoenen met een wieltje in de hak, nog eerste op deze lijst. Anno 2017 heeft de spelcomputer Nintendo Switch die plaats overgenomen. Ook de stressverminderende gadget ‘fidget spinner’ en knutseltechniek ‘diamond painting’ wonnen aan populariteit in 2017. De Heelys zijn niet meer terug te vinden op de lijst. Te Gussinklo: ‘Dat zien we vaak met trends: ze verdwijnen zo weer van de lijst.’

Een opvallende uitschieter in 2017 is ‘Max Verstappen’. De naam van de populaire autocoureur leverde meer dan 150.000 zoekopdrachten op. ‘Dat heeft er waarschijnlijk mee te maken dat hij zijn eerste, gesigneerde privéauto op Marktplaats heeft gezet’, zegt Te Gussinklo.

De populairste rubriek van 2017 was dameskleding. Meer dan twee miljoen geplaatste advertenties vielen in deze categorie. Ook ‘antiek en kunst’ was populair: onder deze rubriek vielen bijna een miljoen advertenties.

Gemiddeld worden er 350.000 nieuwe advertenties per dag geplaatst en staan er 10,5 miljoen advertenties op de site.

Mail de redactie
Mail de redactie
Heeft u een tip over dit onderwerp, ziet u een spelfout of feitelijke onjuistheid? We stellen het zeer op prijs als u ons daarover een bericht stuurt.
Maarten van Ooijen demissionair Staatssecretaris van Volksgezondheid, Welzijn en Sport komt deze zomer met een wetsvoorstel voor de invoering van een eigen bijdrage in de jeugdzorg.

Kabinet maakt plannen voor invoering van 'stevige eigen bijdrage' in de jeugdzorg

Volgens demissionair staatssecretaris Maarten van Ooijen (Volksgezondheid) is de enige manier om een extra bezuiniging in de jeugdzorg te voorkomen de invoering van een eigen bijdrage. Deze zomer komt hij met een wetsvoorstel.

Steven van Weyenberg voorafgaand aan de presentatie van de Voorjaarsnota 2024.

Kabinet verricht in Voorjaarsnota hoofdzakelijk reparatiewerk. 'Terughoudendheid past bij nieuw beleid'

Het demissionaire kabinet gebruikt de lentebegroting voor het wegwerken van achterstallig onderhoud. Voor asielzoekers, de gedupeerden van de toeslagenaffaire en de Groninger aardbevingen worden er miljarden euro’s extra uitgetrokken.

Gestrande reizigers komen aan in Eindhoven nadat ze lang in Israël vastzaten na de aanval van Hamas op 7 oktober.

Ben ik nog verzekerd op vakantie in Israël? Vier vragen over het nieuwe rode reisadvies

Buitenlandse Zaken veranderde het reisadvies voor heel Israël en de Palestijnse gebieden van oranje naar rood. Reis niet naar Israël is het devies. Waar moet je rekening mee houden als je nu richting Israël reist?

Prins Bernhard (m) ontmoet de zojuist bevrijde vrouwen in Grijpskerk.

De Duitsers wilden niet dat deze vrouwen werden bevrijd. Dus deden ze dit met hen, tot voorbij Grijpskerk

Aan het eind van de oorlog zaten er in kamp Westerbork meer dan honderd vrouwelijke verzetsstrijders gevangen. Vlak voor de komst van de bevrijders namen de Duitsers hen mee, de nacht in.

Eddy Boevink tijdens een eerdere reis naar Israël, op de Olijfberg in Jeruzalem.

Eddy zou maandag naar Israël vliegen met 14 kilo stroopwafels. Nu is zijn vlucht geannuleerd

Hij zou maandag naar Israël vliegen voor vrijwilligerswerk. Het rode reisadvies stopt hem niet. Eddy Boevink wacht geduldig op de eerstvolgende vlucht. ‘Het is God die het verlangen naar Israël in mijn hart heeft gelegd.’

De ICE naar Basel rijdt 15 juli voor het laatst. De Duitse spoorwegen willen de trein niet langer uitbaten.

Nieuwe tegenvaller voor treinreizigers: Nederland verliest directe spoorverbinding met Zwitserland

Na bijna honderd jaar komt er op 15 juli een einde aan de dagelijkse treinverbinding tussen Nederland en Zwitserland. De Duitse spoorwegen willen de ICE naar Basel niet langer uitbaten.