Olympisch en wereldkampioene maar Nafi Thiam degradeert met haar club, ondanks degelijk seizoensdebuut

© BELGAIMAGE

Excelsior Brussel heeft zaterdag in Saint-Mard de interclub atletiek bij de vrouwen gewonnen. Enkele topatleten traden er voor het eerst dit seizoen in competitie. Zo begon olympische en wereldkampioene Nafi Thiam met een tweede plaats in het kogelstoten en een derde plaats op de 100 meter horden. RCF Luik, de club van Thiam, degradeert wel uit de hoogste divisie.

Eline Berings was de beste op de 100 meter horden. Haar 13.26 viel gezien de tegenwind van 2.3 meter per seconde behoorlijk sterk te noemen. Voor het EK in Berlijn later in augustus is 13.12 nodig. Anne Zagré verscheen door een blessure niet aan de start. Nafi Thiam was derde in 13.77, 43 honderdsten boven haar persoonlijk record. De olympische en wereldkampioene zevenkamp, voor wie de interclub de enige wedstrijd is voor de prestigieuze zevenkamp in Götzis eind mei, nam ook deel aan het kogelstoten. Daarin was ze goed voor een tweede plaats en 14m54. Haar persoonlijk record staat op 15m24.

Excelsior Brussel haalde het voor de titel met één puntje van Waals-Brabant. Luik kon de degradatie niet ontlopen, ondanks de aanwezigheid van Thiam.

Aangeboden door onze partners

HOOFDPUNTEN

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen