Man gebruikt gevallen nummer van marathonloper en loopt na 4 kilometer over de finish: “Ik heb die medaille verdiend”

© Marathonfoto

De 28-jarige Jake liep de marathon van Londen voor het goede doel. Aan de eindmeet werd hij echter gediskwalificeerd, omdat hij zijn loopnummer verloren was. Het nummer kwam echter alsnog over de finish, maar dan op de borst van Stanley (38). Hij had het papier zien liggen, liep vier kilometer mee en ontving de medaille. “Een droom die uitkwam.”

rrln

Na de nodige maanden trainen liep Jake Halliday (28) uit Edinburgh vorige week zondag de marathon van Londen. Ter gelegenheid van de krachttoer had de jongeman samen met twee anderen bijna 55.000 euro ingezameld voor Bloodwise, een organisatie die de strijd aanbindt met bloedkanker. Een nobele en sportieve uitdaging dus.

© Marathonfoto

Vol goede moed begon het trio aan de marathon en het leek ook goed te gaan, totdat Jake aan de finish kwam. Daar werd hij gediskwalificeerd. De Schot was namelijk zijn loopnummer, dat iedere deelnemer bij zich moet dragen, verloren en dus mocht hij volgens de regels niet finishen.

Droom die uitkwam

Het nummer waarmee Jake begon, 35179, kwam uiteindelijk toch over de eindmeet, maar dan op de borst van de 38-jarige Stanley Skupien. De dakloze man stond op zo’n vier kilometer van het einde langs de kant te kijken en zag het papier met het nummer op de grond liggen. “Ik wist dat als ik een nummer had en zou finishen, dat ik een medaille zou krijgen”, zegt hij tegen het Britse Metro. “Mijn hart maakte een sprongetje, het was een droom die uitkwam. Ik dacht niet aan degene van het wie nummer was.”

En dus trok Stanley zijn shirt uit, liep de laatste vier kilometer met het nummer en nam de plak met tranen in zijn ogen in ontvangst, klinkt het verder. “Ik heb die medaille verdiend.”

Door een oplettende man die de finishfoto’s bekeek, kwam het bedrog aan het licht. “Om hem te zien lachen en poseren met iemand anders zijn medaille, dat maakte me heel boos”, aldus Peter Mowbray.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen