© Archiefbeelden

Slager Bruno stak zijn ex-schoonzoon dood met fileermes: vrijdag verschijnt hij voor de rechter

Ham/Tessenderlo -

Na een jarenlange familievete stak Bruno B. zijn ex-schoonzoon Tim Wils dood met een fileermes. Vrijdag verschijnt de voormalige Heppense slager voor de rechtbank. Niet voor assisen, maar wel correctioneel. De burgerlijke partijen kunnen hier nog verandering in brengen.

Geert Houben

De dodelijke steekpartij speelde zich op 30 oktober 2022 af in de Viooltjesstraat in Ham. In de inkomhal van zijn huis doodde Bruno B., die vroeger een dorpsslagerij in Heppen runde, Tim Wils. Al jarenlang heerste er hoogspanning tussen de twee. Aanleiding was de relatie van slachtoffer Tim Wils (40) uit het Antwerpse Olmen met de dochter van Bruno B. die op de klippen was gelopen. Dat ging niet zonder slag of stoot. Wils kreeg zelfs een contactverbod van een half jaar opgelegd. Twee dagen na het verstrijken van het verbod stond de veertiger aan de deur van zijn voormalige schoonouders.

Slachtoffer Tim Wils.© rr

Twee messteken

Met een stok in zijn handen kwam hij verhaal halen. De man wou zijn spullen terugkrijgen die nog bij B. zouden gelegen hebben. Het was niet de eerste keer dat hij er ongewenst opdaagde. De aanslepende ruzie was compleet geëscaleerd. Op de dag van de feiten geraakte Wils tot in de inkomhal. Daar kwam het tot een schermutseling. Bruno B. had een fileermes op zak en haalde uit. Een keer raakte hij Wils oppervlakkig, maar de tweede keer was het goed raak. De ex-schoonzoon zakte in elkaar. Toegesnelde buren probeerden hem nog te reanimeren in afwachting van de komst van de hulpdiensten. Uiteindelijk zou de Olmenaar niet veel later in het ziekenhuis bezwijken.

© rr

LEES OOK. Bruno stak zijn ex-schoonzoon dood in Ham, maar moet niet naar assisen: “Moord met uitlokking”

Getuigen oproepen

Er volgde een onderzoek naar moord. Na afronding oordeelde het openbaar ministerie dat Wils de moord heeft uitgelokt. Het dossier verhuist daardoor naar de correctionele rechtbank. Bruno B. hangt een maximumstraf van vijf jaar cel boven het hoofd. Bij een verschijning voor het hof van assisen zou de betichte voor een mogelijke veroordeling voor moord de levenslange opsluiting riskeren. Philip Daeninck, advocaat van de burgerlijke partijen, gaat daar niet mee akkoord. “Voor ons is dit moord. Wij betwisten de uitlokking.” Als de correctionele rechtbank de burgerlijke partijen daarin volgt, moet ze zich onbevoegd verklaren voor dit dossier. Dan bestaat de kans dat de dood Tim Wils alsnog voor assisen komt. Alleen zal hier nog een gigantische lange tijd en tal van procedures aan voorafgaan. Vrijdag zal het in Hasselt sowieso niet tot pleidooien komen en staat er een agendazitting gepland. Wordt dus nog vervolgd. Al dan niet voor assisen of voor de correctionele rechtbank.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer