© JHS

© jhs

1 / 2
thumbnail: null
thumbnail: null

Dit nieuwe verkeersbord waarschuwt rechts afslaand verkeer voor fietsers

De stad Antwerpen lanceert een proefproject om dodehoekongevallen tegen te gaan: een verkeersbord dat rechts afslaand verkeer waarschuwt wanneer er fietsers in aantocht zijn. Vandaag werd een eerste verkeersbord onthuld op het kruispunt van de Kernenergiestraat en de Krijgslaan in Wilrijk. Als de resultaten na evaluatie positief zijn, komen er meer borden.

inke

Op een paal voor het kruispunt van de Kernenergiestraat met de Krijgslaan is een richtingsgevoelige infrarood verkeerscamera gemonteerd. Deze detecteert wanneer er een fietser nadert. Als dat gebeurt, licht het verkeersbord op. Zo kunnen bestuurders hier rekening mee houden.

© Joris Herregods

Het verkeersbord werd geplaatst op een kruispunt dat niet door lichten geregeld wordt om daar de veiligheid te verhogen. Op kruispunten mét lichten kiest de stad zo veel mogelijk voor een conflictvrije regeling.

“Dit proefproject met lichtseininstallatie is een primeur”, zegt schepen voor Mobiliteit Koen Kennis. “Het kruispunt is gelegen aan een bedrijventerrein waar veel vrachtverkeer komt, dus een goede locatie om dit te testen. Het is één van de vele maatregelen die genomen worden om de verkeersveiligheid in onze stad te verbeteren.”

Het project is een initiatief van de werkgroep ‘dodehoekmaatregelen’ die sinds februari 2016 actief is en manieren onderzoekt om de kans op dodehoekongevallen te minimaliseren.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER