12 Israëlische soldaten gestoken door zwerm wespen nadat tank over nest rijdt in Gaza: “Sommige slachtoffers door honderden wespen gestoken”

Archiefbeeld.© AP

Tien Israëlische militairen moesten voor verzorging overgebracht worden naar het ziekenhuis, nadat ze met hun tank over een wespennest hadden gereden. Eén soldaat is opgenomen op de dienst intensieve zorgen.

wver
Bron: The Times of Israel

De krant The Times of Israel schrijft dat vrijdag twaalf soldaten gestoken werden bij het incident in het zuiden van de Gazastrook. Tien slachtoffers werden opgenomen in een ziekenhuis in Tel Aviv. Niemand verkeert in levensgevaar.

Volgens het ziekenhuis werden sommige soldaten door honderden wespen gestoken en hadden ze last van allergische reacties. “De gewonden werden verzorgd door oogartsen, toxicologen, anesthesisten en specialisten van onze dienst intensieve zorgen”, luidt het in een mededeling.

Israëlische troepen zijn nog steeds aanwezig in het oosten van Rafah, in het zuiden van de bezette Gazastrook, en hebben naar eigen zeggen verschillende tunnelingangen gelokaliseerd. De nabijgelegen grensovergang met Egypte is ingenomen door de Israëlische krijgsmacht en er komen geen hulpgoederen meer binnen. Bij gevechten aan de grensovergang werden volgens het leger “meerdere terreurcellen uitgeschakeld”. Daarnaast bombardeerde de Israëlische luchtmacht diverse doelwitten in de regio.

Sinds het Israëlische leger Rafah is binnengevallen, zouden volgens cijfers van de Verenigde Naties al ongeveer 110.000 mensen de overvolle kuststad zijn ontvlucht op zoek naar een veiliger onderkomen.

© AP

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen