Hier aan de Van Den Nestlaan plant Colruyt een supermarkt.© kma

Colruyt gaat in beroep tegen weigering gemeente voor supermarkt in Broechem

Broechem -

Colruyt is in beroep gegaan bij de bestendige deputatie tegen de weigering van het college van burgemeester en schepenen van Ranst voor een supermarkt in de Van Den Nestlaan in Broechem.

Op 18 januari weigerde het college van burgemeester en schepenen van Ranst de gevraagde omgevingsvergunning. Een opluchting voor de omwonenden. Tegen de aanvraag van Colruyt werden 141 bezwaarschriften ingediend.

De weigeringsbeslissing voor supermarkt Colruyt aan de Van den Nestlaan in Broechem is in hoofdzaak gebaseerd op het feit dat er niet voldaan werd aan de gestelde voorwaarden uit de voorbesprekingen.

Nu blijkt dat Colruyt zich niet bij die beslissing neerlegt en bij de bestendige deputatie in beroep is gegaan. Tijdens de extra gemeenteraad deze week vroeg raadslid Roel Vermeesch (onafhankelijke) het bestuur om consequent te blijven in zijn weigering en een advocaat aan te stellen om zijn standpunt te verdedigen. “De provincie heeft advies gevraagd”, zei burgemeester Johan De Ryck (N-VA).” We hebben beslist dat onze omgevingsambtenaar onze weigering via een gemotiveerd verslag zal verdedigen. Dat doen wij altijd op deze manier, wij stellen in deze fase geen advocaat aan.”

Roel Vermeesch weet dat Ranst een zeer competente dienst Omgeving heeft maar vreest dat het tegen een gigant als Colruyt die alle juridische achterpoortjes kent misschien onvoldoende zal zijn. “Wij hebben alle vertrouwen in onze omgevingsambtenaar en in de uitspraak van de bestendige deputatie”, aldus nog burgemeester De Ryck.

(kma)

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners