Pexels
Volledig scherm
© Pexels

Het einde van de spiegelreflex? Systeemcamera's worden populairder

MultimediaIngebouwde camera’s in smartphones zijn er de afgelopen jaren stevig op vooruitgegaan wat beeldkwaliteit betreft, maar ze doen nog altijd zwaar onder voor de echte camera’s, hetzij de klassieke spiegelreflexcamera of de systeemcamera. Vooral die laatste hebben de afgelopen tijd enorm aan populariteit gewonnen.

12 reacties

  • Gino Denil

    5 jaar geleden
    Als je het niet weet zal je het verschil niet kunnen maken tussen een foto met de beste Nikon spiegelreflex en de full frame systeemcamera's van Sony, Jean Aimar. Nikon gebruikt trouwens de sensors van Sony. De lens bepaalt meer de kwaliteit. Maar je vindt top lenzen bij beide. Bovenal is het de fotograaf die het verschil maakt. En de beheersing van de digitale beeldbewerking. Zoals vroeger het vakmanschap in de donkere kamer.
  • Jean Aimar

    5 jaar geleden
    Een spiegelreflexcamera is de ENIGE camera waar je treffelijke foto's mee kunt maken en daarmee basta.
  • Joris Vanderaert

    5 jaar geleden
    Ik heb een geweldige DSLR, maar de toekomst is aan de systeemcamera. Dat besef moet even hard doordringen als het feit dat digitale fotografie de toekomst was boven analoge. Kodak zal het geweten hebben. Ik zie toch dat Nikon na Sony e.a. zwaar begint in te zetten op systeemcamera's.
  • Gil Groenewijn

    5 jaar geleden
    En toch geloof ik niet dat spiegelreflex snel zal verdwijnen. En dat gedoe als gezichtsherkenning is bijzaak.Terloops ook,compact camera is zo goed als verdwenen, wegens almaar betere smartphone camera. Jaja, denkt men , Vergroot een foto die is ingezoomd met een smartphone en een goede kleine compact en je zal verbaasd zijn van de ' slechte' smartphone.
  • Gino Denil

    5 jaar geleden
    Zo een ouderwetse spiegelreflex ging 30 jaar mee en de lenzen nog langer. Die zijn zelfs nog te gebruiken op de huidige systeemcamera's. Die huidige elektronische camera's zijn ontworpen om enkele jaren mee te gaan. Veel goedkoper in productie, maar wel even duur. En in de nieuwe lenzen worden steeds meer cruciale onderdelen gewoon gelijmd. Service wordt steeds bedenkelijker en bij veel merken begin je al met een forfait van 400€ of meer, gewoon al om het probleem te detecteren.