Studenten Thomas Pryor en Navid Azodi.
Volledig scherm
Studenten Thomas Pryor en Navid Azodi. © Screenshot YouTube

Slimme handschoen vertaalt gebarentaal meteen

Twee Amerikaanse bollebozen hebben een slimme handschoen ontwikkeld die gebarentaal onmiddellijk kan vertalen. Hun prototype interpreteert de gebaren en zegt die via een luidspreker terstond op. Mede-ontwikkelaar Navid Azodi weet waarover hij het heeft: door ernstige gezondheidsproblemen was hij genoodzaakt om tot zijn zevende zich te behelpen in gebarentaal.

0 reacties

  1. Miljarden cicaden kruipen binnenkort tegelijkertijd uit Amerikaanse grond: “Dit zie je maar 1 keer om de 221 jaar”
    9

    Miljarden cicaden kruipen binnenkort tegelijker­tijd uit Amerikaan­se grond: “Dit zie je maar 1 keer om de 221 jaar”

    De Verenigde Staten maken zich op voor een uniek en vooral overdovend spektakel. Want volgende maand kruipen er miljarden insecten tegelijkertijd uit de grond. Ze behoren tot het geslacht Magicicada, dat zijn cicaden die voorkomen in het oosten van het land. Wat deze dieren zo bijzonder maakt is hun levenscyclus die 13 of 17 jaar duurt afhankelijk van de soort. Dit jaar vallen die twee samen. Dat gebeurt slechts om de 221 jaar. De laatste keer was in 1803, de volgende keer pas in ... 2245.
  2. Verenigde Staten maken zich op voor ‘totale zonsverduistering’: hoe bijzonder is dit en wanneer kan je er een bij ons zien?
    PREMIUM

    Verenigde Staten maken zich op voor ‘totale zonsver­duis­te­ring’: hoe bijzonder is dit en wanneer kan je er een bij ons zien?

    Vandaag rond 20 uur Belgische tijd zullen heel wat mensen vol verwondering omhoog staren in Centraal- en Noord-Amerika. Er is daar een totale zonsverduistering te zien. Wist je dat het dankzij een toevalligheid is dat we zo’n zonsverduistering op onze planeet kunnen bewonderen? Dat er meerdere soorten zijn? En dat we binnenkort ook in ons land een spectaculaire eclips te zien krijgen? HLN-wetenschapsexpert Martijn Peters vertelt je alles wat je moet weten over zonsverduisteringen.