© marlies van bael

Eindelijk bekomen van de bouwblunder: La Perla weer open na instortingsgevaar

Schoonheidsinstituut La Perla opende zaterdag de deuren op een nieuwe locatie in de Pastorijstraat in Veerle (Laakdal). De uitbaters moesten halsoverkop verhuizen toen hun vorige pand dreigde in te storten. “Die affaire gaat nog lang aanslepen, maar nu staan we hier met de glimlach.”

mavb

Twee weken geleden sloeg het noodlot toe voor Audrey en haar mama Anja Cels. De nieuwbouw bovenop hun zaak La Perla dreigde in te storten door een constructie­fout. “Dit is echt een horrorsituatie. Ik heb al veel gehuild”, zei mama Anja Cels toen.

Zaterdag was er geen traan te bespeuren tijdens de opening van het schoonheidssalon in hun nieuwe pand in Veerle. Vrienden, kennissen en familie kwamen af en aan en feliciteerden moeder en dochter. “We zijn zo blij dat het allemaal is goedgekomen”, luidt het bij het team. “We hebben hier een volle week aan gewerkt, vorige zondag stond hier nog niets.”

Nu herbergt het pand vooraan de parfumerie en achteraan de behandelingsruimtes. “Het is nog niet allemaal af, maar we gaan ervoor zorgen dat de werken onze klanten niet storen”, zegt Anja. De hele week is er met man en macht gewerkt. “Op een avond stonden we hier met 28 mensen”, zegt ­Audrey. “We hebben amper geslapen en werkten tot 3.30u door, maar we hebben het er allemaal voor over gehad.”

Alleen maar blije gezichten dus op de opening. “Weet je dat ik eerst dacht aan stoppen?”, zegt Anja. “Ik zag het niet meer zitten om opnieuw te beginnen, maar ik kon mijn team toch niet in de steek laten? Ze hebben nu allemaal zo hard gewerkt en het resultaat loont. Ik begin meteen opnieuw te werken, want voor de feestdagen is het nog enorm druk en ik wil mijn klanten niet in de kou laten staan.”

Wat het andere pand betreft, is nog weinig zeker. “Volgende week komen ze het gebouw stutten, zodat het niet kan instorten, maar dat is weer uit onze eigen portemonnee. Die affaire gaat waarschijnlijk nog lang aanslepen, maar we geven niet op.”