Tijdens de vaststellingen bleef de Bergensesteenweg tussen Tubeke en het kruispunt met de Prinsenbos afgesloten in beide richtingen.
Foto: Dimitri Berlanger

Man (30) gewond bij schietpartij op Bergensesteenweg in Lembeek, verdachte opgepakt

Een 30-jarige man uit Dworp is op de Bergensesteenweg in Lembeek, bij Halle, gewond geraakt bij een schietpartij. De man werd in zijn been geschoten tijdens een discussie. De vermoedelijke dader, een 27-jarige man uit Halle, vluchtte weg maar kon later op de avond opgepakt worden. 

De schietpartij speelde zich woensdagavond af op de Bergensesteenweg in Lembeek, aan het kruispunt met de Prinsenbos. Een man werd er geraakt in zijn been na een uit de hand gelopen discussie. "Volgens de eerste informatie hadden de 2 mannen een discussie", zegt Gilles Blondeau van het parket Halle-Vilvoorde. "Daarbij zou 1 van de 2 een wapen hebben bovengehaald en de andere in zijn been hebben geschoten." 

Bij het schietincident raakte een 30-jarige man uit Dworp gewond. "Hij kon vluchten naar de nachtwinkel dichtbij, waar de hulpdiensten werden gebeld", zegt politiecommissaris Wannes Monteyne. "Hij werd naar het ziekenhuis gebracht. Hij is niet in levensgevaar."

Later op de avond kon ook de vermoedelijke dader worden opgepakt. Die was gevlucht naar een appartement iets verder op de steenweg. Het parket van Halle-Vilvoorde onderzoekt het incident.

Het appartement waar de vermoedelijke dader zich schuilhield.
Foto: Dimitri Berlanger

Meest gelezen