Zwaarst gewonde slachtoffer aanslag Zaventem neemt deel aan kwarttriatlon

Tijdens de kwarttriatlon van Brugge viel deelneemster Karen Northshield op. De vrouw is het zwaarste gewonde slachtoffer dat de terreuraanslag in Zaventem overleefde. Hersteld is nog niet, maar dankzij hulp kon ze op haar eigen manier deelnemen aan elk onderdeel van de wedstrijd.

evdg

Twee jaar geleden stond het leven van de Belgisch-Amerikaanse Karen Northshield stil. Ze werd het slachtoffer van de aanslagen op de luchthaven van Zaventem op 22 maart 2016. Pas nu verlaat ze het ziekenhuis voor de eerste keer. En dat voor een wel heel straffe onderneming: om deel te nemen aan de kwarttriatlon van Brugge.

LEES MEER (+). De straffe stunt van Martin (55): drie mensen meetrekken en voortduwen tijdens triatlon omdat ze dat zelf niet kunnen

Karen onderging ondertussen al 50 operaties en is vandaag nog steeds herstellende. De dokters lieten haar dan ook niet toe om zélf te lopen of fietsen, en al zeker niet over kasseien. Martin Vandromme kwam met een oplossing: tijdens de kwarttriatlon zal hij Karen naar de finish zwemmen, terwijl ze zelf in een bootje blijft. Ook tijdens de andere disciplines helpt hij de moedige vrouw bij haar deelname.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen