© rr

Wim Fissette: “Mertens is niet bij voorbaat kansloos tegen Svitolina”

Wim Fissette kende maandag in de Rod Laver Arena een warm moment. Zijn speelster, de Duitse Angelique Kerber (WTA 16), had drie sets nodig om zich te plaatsen voor de kwartfinales tegen de Taiwanese Su-Wei Hsieh (WTA 88). Fissette keek voor Belga ook al eens vooruit naar de kansen van Elise Mertens (WTA 37) dinsdag tegen de Oekraïense Elina Svitolina (WTA 4).

“Svitolina wordt een taaie tegenstander voor Elise”, stak Fissette van wal. “Ze is zowel fysiek als mentaal erg sterk. Maar goed, Elise speelt ook al enkele weken uitstekend. Ze moet proberen het terrein te betreden met zo weinig mogelijk stress. Ze heeft immers niets te verliezen. Voor mij is ze zeker niet bij voorbaat kansloos.”

De partij van zijn speelster, Angelique Kerber, had Fissette duidelijk de nodige energie gekost. “Op een bepaald moment dacht ik dat het verloren was”, legde de Limburger uit. “Hsieh speelde erg sterk, met haar harde slagen met twee handen. Ze was lang de betere, maar Angelique heeft niet opgegeven. Ze is blijven vechten voor elke bal en uiteindelijk heeft ze kunnen profiteren van enkele fouten van haar tegenstandster.”

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer