Broer van Kris Peeters wordt nummer twee bij iconisch Dr. Martens

© if

Geert Peeters, de jongste broer van ­vicepremier Kris Peeters (CD&V), trekt voortaan zijn stoutste schoenen aan. Hij wordt de nummer twee van Dr. Martens, het Britse icoon dat onlosmakelijk verbonden is met de punkscene. Of zijn broer binnenkort de ministerraad bijwoont met combat boots aan? “Dat betwijfel ik. Maar ík draag ze wel.”

Kristof Simoens

Geert Peeters mag bij ons dan al een pak minder bekend zijn dan zijn vier jaar oudere broer, in de internationale mode- en retailwereld geldt het ­omgekeerde. De jongste van de drie Peetersen (ze hebben nog een zus) heeft er al een knappe carrière op zitten bij topmerken als Lee en Wrangler, Levi Strauss en het Britse modelabel Cath Kidston. Een carrière die hem van Kortrijk en Sint-Niklaas over San Francisco naar Londen bracht. En daar blijft hij nog even.

“Dr. Martens is een fantastisch merk. Dat was Cath Kidston, waar ik de voorbije zes jaar werkte, ook, maar dan vooral in Engeland. Op het wereldtoneel is Dr. Martens zoveel bekender. Het heeft een rijke geschiedenis. Ik heb niet lang getwijfeld.”

Of er meer rock-’n-roll zit in Geert dan in zijn broer Kris? “Toen ik 16 was, speelde ik in een electrobandje. Trans Act was wereldberoemd in Ruisbroek. Ik had toen nog geen rijbewijs en dus voerde Kris ons naar onze optredens.” Dat waren de jaren 80, de periode waarin Dr. Martens ‘geadopteerd’ werd door punkers en new ­wavers. “Dat klopt. Ik had toen zelf een paar Dr. Martens.”

Bij Dr. Martens zal Geert als Chief Operations Officer instaan voor alles wat niet met de verkoop en het puur financiële te maken heeft. “Sinds het bedrijf vijf jaar geleden in handen kwam van investeringsfonds Permira is de focus verschoven naar rechtstreekse verkoop aan de consument: via e-commerce en een netwerk van eigen winkels. Er zijn er nu al meer dan 70, en dat is nog maar een begin.”

Geen politieke ambitie

Geert koestert geen politieke ambities. “Laat dat maar aan mijn grote broer over.” Wat niet wil zeggen dat politiek niet ter sprake komt. Beide broers, die een tijdlang naast elkaar woonden in Puurs tot de minister met het oog op de gemeenteraadsverkiezingen verhuisde naar Antwerpen, zien en spreken elkaar geregeld. “Tijdens het weekend proberen we wat bij te praten. In de week lukt dat niet, omdat ik dan in Londen verblijf. Maar als ik artikels lees over Kris, onder andere in jullie krant, dan geef ik hem per sms wel eens een pluim of steek hem een hart onder de riem.”

De broers zijn elkaars klankbord. “Soms vraagt Kris mijn mening over thema’s als e-commerce, de Brexit, handelsrelaties en -conflicten. Omgekeerd klop ik ook wel eens bij hem aan voor advies, bijvoorbeeld wanneer ik overweeg om over te stappen naar een ander bedrijf. Daar zijn broers ook voor.”

Allebei ‘nummer twee’

Opmerkelijk: als COO is Geert de ‘nummer twee’ bij Dr. Martens, als ­vicepremier geldt dat in zekere zin ook voor zijn broer Kris. “Nu je het zegt ... Maar mag ik er toch op wijzen dat mijn broer al ‘nummer 1’ was van Unizo en ook al Vlaams minister-president? En nu lijsttrekker in Antwerpen?”

Maar terwijl Kris zijn ambities nooit onder stoelen of banken stak, ligt Geert er niet wakker van: “Als de kans zich voordoet om CEO te worden, zeg ik niet bij voorbaat neen. Onze ouders hebben altijd gezegd dat je het ver kunt schoppen zolang je hard je best doet. Ik vind het in elk geval fantastisch wat Kris al heeft bereikt. En stiekem hoop ik dat hij ook een beetje trots is op zijn kleine broer.”

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer