NBA. Golden State knoopt weer aan met zege

© AP

Na twee opeenvolgende nederlagen heeft Golden State woensdag opnieuw geproefd van de overwinning in de Noord-Amerikaanse professionele basketbalcompetitie (NBA). De regerende kampioen, zonder de geblesseerde sterspelers Stephen Curry, Klay Thompson en Draymond Green, won met 117-106 van de LA Lakers.

Kevin Durant was de uitblinker bij Golden State met 26 punten. De Warriors hadden hun voorbije twee duels verloren tegen Portland (125-108) en Minneapolis (109-103). Daardoor lijkt Golden State (52 zeges/16 nederlagen) de eerste plaats in de Western Conference aan Houston (53 zeges/14 nederlagen) te moeten laten. De Lakers zijn pas elfde met 31 zeges tegenover 37 nederlagen.

Net als Golden State is Boston al geplaatst voor de play-offs. Na twee verlengingen verloren de Celtics, zonder de geblesseerde Kyrie Irving, met 124-125 van Washington. Met 46 overwinningen en 22 nederlagen lijkt Boston af te stevenen op de tweede plaats in de Eastern Conference, achter Toronto (50 zeges/17 nederlagen). Washington boekte zijn 39e zege in 69 wedstrijden, goed voor de vijfde plaats in de Eastern Conference.

Aangeboden door onze partners

HOOFDPUNTEN

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen