Zware brand treft populaire zoo: honderden bezoekers geëvacueerd, dieren in veiligheid gebracht

Honderden bezoekers werden zaterdag geëvacueerd uit Chester Zoo (Verenigd Koninkrijk) nadat er brand was uitgebroken.

lbo

De brand brak uit in het Monsoon Forest, het regenwoudverblijf, in het populaire dierenpark. Eén persoon raakte gewond, maar er is voorlopig geen sprake van andere gewonden. Medewerkers van de zoo doen er alles aan om alle dieren weg van de brand te verplaatsen.

“De bedreigde Sumatraanse orang-oetans en andere zoogdieren van in het Monsoon Forest werden intussen in veiligheid gebracht”, klinkt het bij de zoo. “We werken hard om ook alle andere dieren in veiligheid te brengen. We sluiten de zoo momenteel.”

Tot ver in de buurt zijn gigantische rookpluimen te zien.

Het Monsoon Forest is het grootste zoologsiche gebouw in het Verenigd Koninkrijk en opende in augustus 2015 de deuren. In het gebouw zitten onder andere krokodillen, orang-oetans en neushoorns. Er worden tropische omstandigheden nagebootst in het gebouw, met temperaturen tot 26,6 graden om klimaatomstandigheden van in zuidoost-Azië na te bootsen.

Chester Zoo is de grootste en meest bezochte zoo van het Verenigd Koninkrijk. Er leven meer dan 21.000 dieren van zo’n 500 verschillende diersoorten. Er werden al meerdere tv-programma’s gemaakt over de zoo. Ook op Eén werden die programma’s al getoond.

© REUTERS

© REUTERS

© REUTERS

bekijk ook

Hond beschermt wekenlang huis dat vernield werd door branden in Californië

Video toont hoe onthulling geslacht baby enorme bosbrand veroorzaakt die een week zou woeden

Agent neemt met emotioneel telefoontje afscheid van vrouw tijdens brand: “Zorg goed voor de kinderen”

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen