Zeldzaam: Beyoncé toont haar natuurlijke haar in video

Het haar van de Amerikaanse zangeres Beyoncé ziet er altijd fantastisch uit. Zo fantastisch dat velen ervan overtuigd zijn dat ze meestal een pruik draagt omdat haar eigen haar niet veel voorstelt. Dat gerucht wordt nu door Queen B zelf ontkracht in een video waarin ze haar prachtige lange, krullende lokken laat verzorgen.

Hanne Vandenweghe

In februari bracht Beyoncé haar eigen haarverzorgingslijn Cécred uit. Sindsdien delen fans via de hashtag #cecredwashday video’s waarin ze demonstreren hoe ze hun haar wassen met de producten uit het gamma. Dat is de superster niet ontgaan. Meer nog: ze levert haar bijdrage met een eigen filmpje waarin haar lange manen worden verzorgd. Uiteraard neemt ze van de gelegenheid gebruik om haar eigen merk te promoten, maar iets anders valt veel meer op.

De lange, gekrulde en geblondeerde haren van de zangeres zijn écht. In tegenstelling tot wat sommigen beweren, komen er geen extensions of pruiken aan te pas. Dat maakt het kappersteam overduidelijk door de lokken van de superster te verdelen in partjes om te wassen en te kammen. Tijdens dat proces krijgen de kijkers de hoofdhuid van Beyoncé te zien. “Ze zeggen dat mensen die pruiken dragen eronder geen gezond haar hebben. Dat is bullshit”, klinkt het. En zo snoert de zangeres criticasters de mond.

Beyoncé geeft via de voice-over nog mee dat ze haar lokken het liefst droogt met de haardroger op de middelste stand. Zo blijft ze weg van extreme hitte en eventuele haarschade. De reacties op haar filmpje zijn lovend. “Bey dacht: ‘Ik laat ze allemaal eens mijn hoofdhuid zien. Ik heb haar”, schrijft iemand. “Bey with the good hair”, aldus een andere fan die knipoogt naar Sorry, het nummer waarin Beyoncé de gewezen minnares van Jay-Z omschrijft als ‘Becky with the good hair’.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer