woensdag 26 juni 2019 - Jupiler Pro League
camera closecorrect Verwijs ds2 facebook nextprevshare twitter video

 Photo News

Standard

Rouches raken het niet eens met Inter over Vanheusden

Sassuolo in polepositie

Het lijkt er steeds meer op dat Zinho Vanheusden niet naar Standard trekt. De Rouches raken het maar niet eens met Inter Milaan over de transfervoorwaarden van de 19-jarige Hasselaar. Na het afhaken van Southampton is Sassuolo de belangrijkste gegadigde om Vanheusden in te lijven.

Bob FAESEN

Even samenvatten: een kleine twee weken geleden raakte bekend dat Standard bereid was om 18 à 20 miljoen euro voor Zinho Vanheusden te betalen. Daarbovenop zou het Xian Emmers in de vorm van een uitleenbeurt erbij krijgen. Toen al bestonden er bij Inter twijfels over de haalbaarheid van de deal en die blijken gerechtvaardigd. Niet zozeer het transferbedrag vormt een probleem, wel de andere voorwaarden zoals bijvoorbeeld de terugkoopoptie.

Een akkoord met Standard was gisteren heel ver weg. Ondertussen is Southampton, waarmee al eerder gesprekken werden gevoerd, afgehaakt. De Engelse club haalde Moussa Djenepo al weg uit Luik en beschikte over voldoende middelen om Vanheusden te kopen, maar verkoos een andere verdediger. Ook Brighton, de nieuwe club van Leandro Trossard, polste Vanheusden, maar die zag een overstap naar Zuid-Engeland niet zitten. Wolverhampton is wel nog steeds in de running.

 Isosport

Sassuolo

Voorlopig is Sassuolo het meest concreet. De nummer elf van het voorbije Serie A-seizoen is niet zo kapitaalkrachtig als de Premier League-clubs, maar betrekt mogelijk andere spelers in de deal. Een praktijk die in het Italiaanse voetbal gangbaar is. Zo zijn ook Roma, Bologna en Parma bereid om Inter de hand toe te rijken en Vanheusden én andere spelers van de Nerazurri over te nemen.

Die solidariteit onder de clubs is nodig, omdat Inter voor 30 juni een kleine 40 miljoen euro moet ophalen om mogelijke Financial Fairplay-sancties te ontlopen. De tijd dringt dus voor de ambitieuze Italiaanse topclub. De druk om te transfereren ligt met ander woorden bij Inter, niet bij Vanheusden. De Limburger speelt komend seizoen nog altijd het liefst van al voor Standard, maar beseft ook dat er op clubniveau een akkoord moet zijn.

Tegelijkertijd wil het kamp-Vanheusden zich ook niet onder druk laten zetten om elders te tekenen. Temeer omdat de jeugdinternational nog aan het revalideren is van een knieblessure. Inter kan ook opteren om andere spelers – meerdere namen zoals Pinamonti en Radu zijn genoemd – van de hand te doen. In dat geval kan Vanheusden na 30 juni alsnog verhuurd worden, al lijkt het dan weinig waarschijnlijk dat het Standard wordt en zouden andere clubs – genre Antwerp – weer in beeld komen.

 Isosport

Nog geen Agbo - Uche Agbo heeft zich overigens nog steeds niet op de club gemeld. De Nigeriaan werd wel verwacht. De aangekondigde transfer van Nicolas Gavory (Utrecht) werd gisteren officieel gecommuniceerd. Standard speelt vandaag (18u) tegen de amateurs van RCS Brainois zijn eerste oefenwedstrijd van het nieuwe seizoen. (bfa)

Lees meer

Aangeboden door onze partners

Nieuwe Video's

Nog meer nieuws