Een marmeren toog en kermiscarrousel zijn de eyecatchers in het King George Cafe.
Volledig scherm
Een marmeren toog en kermiscarrousel zijn de eyecatchers in het King George Cafe. © Joris Vergauwen

Een van de zeven mooiste cafés ter wereld ligt in... Sint-Niklaas

Groen, een marmeren toog en een kermiscarrousel. Het maakt van het King George Café in Sint-Niklaas een van de zeven mooiste cafés... ter wereld. En verovert zo een plaatsje naast enkele bijzondere bars uit onder meer Shanghai en Melbourne. Drie jaar geleden sleepte King George - ook een creatief bureau - al een prijs in de wacht met de inrichting van een winkel.

  1. “Gekookt zijn ze vaak echt niet lekker”: Pascale Naessens verklapt hoe je groenten wél smakelijk op je bord krijgt
    HLN Shop

    “Gekookt zijn ze vaak echt niet lekker”: Pascale Naessens verklapt hoe je groenten wél smakelijk op je bord krijgt

    Kookboekenauteur en keramiste Pascale Naessens (54) houdt van creëren. In plaats van vroeger werk heruit te geven, verschijnt nu haar eerste compilatie met de beste groenterecepten. Het eerste in een serie van vijf themaboeken waarvan het volgende helemaal rond desserts zal draaien. HLN Shop zette zich rond de tafel met de chef voor een gesprek: “Ik wil dat mensen plezier vinden in het bereiden van groenten, dat het leuk en lekker is.”
  2. Zal felbesproken Rwandawet aantal transmigranten voor onze kust terugdringen? “Het zal net erger worden nu Noord-Frankrijk de kampen ontruimt voor de Olympische Spelen”
    PREMIUM

    Zal felbespro­ken Rwandawet aantal transmi­gran­ten voor onze kust terugdrin­gen? “Het zal net erger worden nu Noord-Frank­rijk de kampen ontruimt voor de Olympische Spelen”

    “Het is dweilen met de kraan open. We zullen net versterking nodig hebben de komende maanden.” In West-Vlaanderen wordt er bijzonder lauw gereageerd op de in het Verenigd Koninkrijk goedgekeurde Rwandawet. Transmigranten zonder verblijfsrecht zullen er overgevlogen worden naar Rwanda en zo hoopt de Britse premier Sunak de mensensmokkel een halt toe te roepen. Mensenrechtenorganisaties staan op hun achterste poten, maar zullen er straks ook minder transmigranten door West-Vlaanderen trekken? Wij belden rond.
    Blankenberge, Middelkerke, Nieuwpoort, De Panne, Koksijde, Bredene, Oostende, Knokke-Heist, Brugge, De Haan