De Peperbus.© lava

Aannemer plaatst stellingen aan toren van Peperbus, restauratiewerken in juni van start

Borgerhout -

Eén dag na de passage van de Reuzenloop is aannemer Group Monument begonnen met de plaatsing van stellingen aan de toren van de Peperbus. Eens die klus is geklaard, gaan de restauratiewerken aan de toren van start. De oplevering is eind 2026 voorzien.

Laurens Van Aert

De afgelopen weken bewoog er al heel wat op en rond de Sint-Jan Evangelistkerk in de Sint-Mattheusstraat. Aannemer Group Monument voerde er voorbereidende werken uit om de restauratie van de toren aan te vatten. De werf werd ingericht, vloeren en kunstobjecten afgeschermd en er werd een inventaris opgemaakt.

LEES OOK. Borgerhoutse Peperbus gaat 2,5 jaar in de steigers

Vandaag, maandag 6 mei, is Group Monument van start gegaan met de stellingbouw van de toren, zowel aan de binnen- als buitenkant. De opbouw duurt vermoedelijk tot juni. Nadien gaan de restauratiewerken van de toren effectief van start. Onder meer de daken, de gevel en het buitenschrijnwerk worden aangepakt.

Er werden hekken rond de kerk geplaatst.© lava

De werken aan de Peperbus verlopen in drie fases waarbij het interieur en exterieur gelijktijdig worden aangepakt. Na de toren is het de beurt aan het schip en de hoge daken. Nadien volgen de transepten, het koor en de lage daken. Verloopt alles volgens plan, eindigen de werken eind 2026.

LEES OOK. De Peperbus, een verhaal dat leest als de Griekse mythe van Icarus

LEES OOK. “Betrek de buurt bij de invulling van de Peperbus”

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER