© rr

Slachtoffer van tienerpooier laat haar baby achter: jongetje heeft hersenschade en is vermoedelijk blind

Een Antwerps meisje (19) dat door het gerecht als slachtoffer van een tienerpooier wordt beschouwd, is een dag na diens proces in het ziekenhuis bevallen. De jonge moeder noemt zichzelf het vriendinnetje van de pooier en heeft het pasgeboren kindje in zeer slechte gezondheid achtergelaten.

mkm

In Antwerpen loopt sinds vorige week het proces tegen Leonardo C. (18), een jonge casanova die vijf jaar cel riskeert voor verkrachting en aanzetten tot tienerprostitutie. Volgens het gerecht is een van zijn slachtoffers de net meerderjarige C. (19). De jonge vrouw weigerde zich burgerlijke partij te stellen omdat ze zichzelf “dolverliefd” op Leonardo C. noemde. “Hij is mijn vriendje. Ik ga hem al zeven maanden zes keer per week bezoeken in de gevangenis”, verklaarde ze.

Gisteren raakte plots bekend dat de jonge vrouw donderdag – een dag na een nieuwe zitting op het proces – tijdens een spoedbevalling een veel te vroeg geboren zoontje kreeg. Nog voor ze helemaal hersteld was, vertrok ze uit het ziekenhuis en liet ze de boreling in slechte toestand achter.

GVA+ Pooier (18) dwingt drie minderjarigen in prostitutie: meisjes vroegen zelf naar joints om hun misbruik “draaglijker” te maken

Niet op de hoogte

Saskia Van Nieuwenhove, die zich met vzw Ne(s)t bekommert om kwetsbare jongeren, schreef vrijdag op haar Facebookpagina dat er sprake is van vermoedelijke blindheid en zware hersenschade bij de baby.

De jonge mama zelf zou op de hoogte geweest zijn van haar zwangerschap. Toch waren allicht niet veel andere mensen ingelicht dat ze een baby droeg. Uiterlijk viel dat ook allerminst op, en zelfs haar ‘vriendje’ Leonardo C. zou volgens zijn raadsman niet op de hoogte zijn geweest. “Hij heeft mij daar nooit iets over verteld. Ik weet hier dus niets van af”, zegt advocaat Sahil Malik.

Het parket in Antwerpen bevestigt dat het wel op de hoogte is “en volgt de situatie van heel nabij op”. Het is af te wachten hoe de gezondheid van de baby nu evolueert. Sowieso zal hij nog lange tijd in het ziekenhuis moeten blijven.

Eind deze maand spreekt de rechtbank zich uit over de zaak rond Leonardo J. en kent hij zijn mogelijke straf. Het is onduidelijk of hij ook de vader van het kindje is.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Keuze van de Redactie

MEER OVER