In België staat de teller van verkochte DAB+ radio's, inclusief autoradio's, op ruim 540.000.
Volledig scherm
In België staat de teller van verkochte DAB+ radio's, inclusief autoradio's, op ruim 540.000. © Getty Images

Steeds meer Vlamingen luisteren via DAB+ naar radio

BinnenlandEén op de vier Vlamingen kent DAB+. Bijna één op de vijf heeft een DAB+ toestel of wil er eentje kopen. Van het totale radioluistervolume is 21 procent digitaal. Dit zijn resultaten uit de nulmeting 'Digitale Radio' door onderzoeksbureau Ipsos, in opdracht van de Vlaamse overheid.

39 reacties

  • james vroman

    5 jaar geleden
    luister alleen online naar de radio ..weer een toestel kopen die elektriciteit gebruikt wil ik niet meer ..
  • Erwin De Meyer

    5 jaar geleden
    Digitaal of niet. Ik luister amper naar de radio in de wagen , al dat oeverloos geleuter hoef ik niet. Gewoon een usb stickie erin en naar je eigen leuke muziek luisteren !
  • Wim Dhondt

    5 jaar geleden
    Jammer dat er niet overal ontvangst is. Vooral in de grensstreek. En bebost gebied. Gelukkig schakelt onze autoradio automatisch over op fm.
  • Ronald Van Roy

    5 jaar geleden
    Nieuwe snufjes met de vleet maar in België allemaal met extra kost of niet werkzaam. Zie wifi in de wagen,al jaren zijn auto's er mee uitgerust,enkel in België functioneert het niet.
  • censor

    5 jaar geleden
    Dus we zullen gewone FM niet meer kunnen ontvangen en verplicht een DAB radio te kopen
  1. Engie plant investering van 4 miljard euro, maar wil geen verlenging van kerncentrales met twintig jaar: “We hebben al genoeg werk”

    Engie plant investe­ring van 4 miljard euro, maar wil geen verlenging van kerncentra­les met twintig jaar: “We hebben al genoeg werk”

    De energiegroep Engie is van plan tot vier miljard euro te investeren in ons land tegen 2030. Dat heeft de nieuwe CEO van Engie België, Vincent Verbeke, vandaag bekendgemaakt. Zo pakt de Belgische marktleider uit met een nieuwe strategie, genaamd Energize2030, voor de komende jaren. Engie wil meer elektriciteit opwekken via hernieuwbare energie, investeren in flexibele capaciteit en een voorloper zijn in de verandering naar groene waterstofenergie. Maar er is momenteel niet veel enthousiasme over een eventuele levensduurverlenging van kerncentrales Doel 4 en Tihange 3 met twintig jaar in plaats van tien jaar.
  2. Netwerk tegen Armoede wil maximumfactuur in onderwijs: “Studiekeuze mag niet afhangen van de portemonnee van je ouders”

    Netwerk tegen Armoede wil maximumfac­tuur in onderwijs: “Studiekeu­ze mag niet afhangen van de portemon­nee van je ouders”

    Schoolkosten moeten beperkt blijven om het onderwijs betaalbaar en toegankelijk te maken voor iedereen. Daarom pleit Netwerk tegen Armoede voor een maximumfactuur in het secundair onderwijs. Het onderwijs kan een uitweg bieden uit armoede, maar momenteel wordt die rol niet vervuld. “Voor één op de acht kinderen in Vlaanderen die opgroeien in armoede, biedt ons onderwijs niet de kans tot maximale zelfontplooiing”, luidt het. De politieke partij Vooruit denkt daar hetzelfde over.