Eppegem laat KV Mechelen-spelers zwoegen

Na de vlotte 0-10 tegen GR Katelijne won KV Mechelen tegen Eppegem (3e amateur) ook zijn tweede wedstrijd van de voorbereiding met een minder overtuigende 2-4. Net als zaterdag koos Vrancken voor twee verschillende teams voor en na de rust. Verrips (knie) en Van Damme (buikspieren) bleven nog aan de kant. Youngsters Coveliers en Vranckx maakten hun debuut.

Thomas Standaert

In een moeizame eerste helft had KV meer last van de hitte en het droge veld dan de thuisploeg. De bekerwinnaar kwam zowaar op achterstand na een strafschop maar ging toch met een voorsprong rusten dankzij De Camargo (eveneens op strafschop) en een knappe goal van Storm.

Na de pauze liep het niet veel beter. Balverlies van Mera werd afgestraft met de fraaie (en verdiende) gelijkmaker van Belhafat. Kampioenenmaker Tainmont zette net na het uur orde zaken na voorbereidend werk van Schoofs. Togui diepte het kloofje in het slot nog wat uit vanop de stip. De volgende oefenwedstrijd van KV is zaterdag om 18 uur tegen de ongekroonde kampioen van het Belgische amateurvoetbal: Thes Sport.

Eppegem 2-4 KV Mechelen

KV Mechelen (1e helft): Castro - De Bie, Peyre, Swinkels, Van Hoorenbeeck - Kaya, Corryn, El Messaoudi, Storm - Coveliers, De Camargo.

KV Mechelen (2e helft): Valkenaers - Van Cleemput, Boni, Mera, Bijker - Tainmont, Vranckx, Schoofs, Bosiers - Engvall, Togui.

Doelpunten: 23’ Rijmenams 1-0 (strafschop), 43’ De Camargo 1-1 (strafschop), 45’ Storm 1-2 (Van Hoorenbeeck), 51’ Belhafat 2-2, 63’ Tainmont (Schoofs) 2-3, 85’ Togui (strafschop) 2-4