© GMAX AGENCY

Giants-voorzitter Roger Roels vreest niet voor leegloop na successeizoen

Telenet Giants kan zich vanavond voor de halve finale van de play-offs kwalificeren als het wint van Kangoeroes Mechelen. Stunt Kangoeroes toch, dan volgt woensdag een beslissende match in de Lotto Arena. In de marge van de play-offs kijkt Giants-voorzitter Roger Roels al vooruit naar volgend seizoen. Een leegloop van zijn succesvolle team vreest hij alvast niet. “We willen aan de Belgische top blijven.”

patrick ceulemans

Hoe reageert een voorzitter op de geruchten die rond de ploeg ­hangen?

Roger Roels: “Eerst en vooral wil ik meegeven dat ik geniet van het knappe spel van deze jonge selectie. Coach Roel Moors en zijn staf hebben op twee seizoenen iets geweldig neergezet. Het bewijs dat het mogelijk is om met talenten te bouwen én succesvol te zijn. De keerzijde van de medaille is jammer genoeg dat onze spelers in de etalage staan.”

Dreigt er daardoor een leegloop?

“Ik hoop en denk het niet. Oké, er zullen spelers vertrekken, maar er zullen er ook blijven. Thomas Akyazili, Dennis Donkor en Dave Dudzinski krijgen een voorstel. We bekijken ook hoe Moses Kingsley na zijn lange rugblessure evolueert. We gaan echter geen gekke voorstellen doen. Als spelers kiezen voor het geld, zijn ze weg. Ook met Jae’Sean Tate gaan we praten, maar bij hem moeten we realistisch zijn. Net zoals voor Paris Lee en Ismael Bako is er voor hem veel buitenlandse interesse. Spelers als Hans Vanwijn, Tyler Kalinoski en Victor Sanders liggen nog één jaar vast. Zij kunnen met een buy-out weg, maar ik maak me sterk dat we ze kunnen houden. Jonge Belgen als Vrenz Bleijenbergh, Roby Rogiers en Thibaut Vervoort liggen ook nog onder contract. We zullen volgend seizoen een stevige ploeg presenteren.”

Alles hangt toch af van wat coach Roel Moors beslist?

“Klopt. De spelers, ook diegenen voor wie we interesse hebben, willen weten wie volgend seizoen de coach zal zijn. Dat is logisch en daarom wil ik dat Roel kortelings beslist. Uiteraard hoop ik dat hij blijft. Wij bieden hem stabiliteit en een nieuwe SportCampus, die hij mee getekend heeft. En we blijven ambitieus. Maar ik zal zijn beslissing respecteren. Roel is een toffe gast en hij vraagt me zelfs raad. Hij is een slimme kerel en zal wel de juiste beslissing nemen.”

Wat als Moors toch vertrekt?

“Dan zullen we volgend seizoen opnieuw een ­Belgische coach en sportieve ­manager presenteren. Met een mix van jonge en ervaren ­Belgen en buitenlanders willen we in de toekomst aan de Belgische top blijven en Europees aantreden.”

En assistent-coach Christophe ­Beghin, blijft hij?

“We hebben met hem een mondeling akkoord. Dat zullen we eerstdaags omzetten naar een officieel akkoord.”

Zit het budgettair snor voor de volgende campagne?

“Onze belangrijke sponsors liggen nog allemaal vast, er zijn enkele nieuwe partners en het budget voor de eerste ploeg blijft intact. We zijn met onze poleposition al minstens zeker van de voorronde van de ­Champions League. Dat zijn er maximaal twee. En als we de titel zouden veroveren, zitten we rechtstreeks in de groepsfase. Misschien staan er volgend seizoen wel twee Belgische teams rechtstreeks op de hoofdtabel. We hebben als club met die Champions League dus een extra troef om spelers aan te trekken. Aantreden in de Champions League is voor ons ook belangrijk. Voor de eerste keer draaiden we met een Europees seizoen financieel break-even.”

MEER OVER Telenet Giants Antwerp