© belga, jhs

“Ik verwacht dat Bölöni blijft”: sportief raadgever Sven Jaecques zit deze week met trainer samen

Ook het bestuur van Antwerp kirde gisteren van plezier. We zochten sportief raadgever Sven Jaecques op, die als verantwoordelijke voor het management, heel wat werk voor de boeg heeft. Zijn eerste boodschap: voetjes op de grond.

peter goris

Het Europees ticket is verdiend, daar is iedereen het over eens?

Jaecques: “Het is absoluut verdiend. Alleen moeten we nu opletten dat de verwachtingen niet te groot worden. Vier jaar geleden werd deze club overgenomen, twee jaar geleden zijn we gepromoveerd, vorig jaar grepen we net naast Play-off 1, nu kwalificeerden we ons met sprekend gemak en gaan we Europa in. Iedereen vindt dat maar meer dan normaal, maar we moeten beseffen vanwaar we komen. En we mogen ambitieus zijn, de doelstellingen heel hoog leggen, maar de weg ernaar toe moet realistisch zijn.”

Maar volgend jaar zal de top drie toch wel de ambitie zijn?

“(knikt) Top drie en op termijn meedoen voor de titel: simpel. Maar dat wil niet zeggen dat we er volgend seizoen al gaan zijn. We gaan proberen de ploeg te bouwen die in staat is om top drie te spelen én om de poules in de Europa League te bereiken. Maar nogmaals: eerst even stilstaan bij het feit dat het al ongelofelijk straf is wat we nu hebben bereikt. Dit is een cadeau van de club, van Gheysens, D’Onofrio, de staf en de spelers voor de fans, die hier toch het één en ander hebben meegemaakt.”

Als je een nog betere ploeg wil bouwen, dan is het belangrijk om eerst en vooral speerpunten Bolat en Mbokani aan boord houden?

“Ja, zij zijn top, hé… We hebben zeker die intentie. En de komende week zal er nog gebabbeld worden. Er ligt heel veel werk op de plank. Net als voor de andere topzesclubs.”

Ook cruciaal natuurlijk: wat met de coach?

“Maandag of dinsdag zitten we met hem samen. Het eerste wat we zullen doen is het seizoen evalueren en de spelersgroep. Daarna zal ook zijn eigen toekomst wel besproken worden, maar het startpunt is dat hij nog een jaar onder contract ligt. En dat hij noch wij al hebben aangegeven om niet meer met elkaar door te willen. Garanties kan ik dus niet geven, maar ik verwacht dat ­Bölöni hier volgend seizoen nog op de bank zit.”

Vakantie zit er voor jou allicht nog niet in?

“Nee nee, zoals elk jaar zal dat halverwege juli zijn, met de laptop. (glimlacht) Dan is er al wat werk gedaan en ben ik op tijd ­terug voor de eerste match, en om in augustus alles af te ronden.”

MEER OVER Royal Antwerp FC