© Williams F1 team

22-jarige Rus krijgt laatste vrije F1-racezitje voor 2018

De Rus Sergey Sirotkin is vandaag door het Williams F1 team bevestigd als tweede rijder. De Rus kaapt zo het laatste vrije racezitje voor het F1-seizoen 2018 weg.

F1journaal.be

Sirotkin was samen met onder meer de Pool Robert Kubica in de running voor het laatste racezitje bij Williams, dat vrijkwam nadat de Braziliaan Felipe Massa voor de tweede keer in even veel jaar tijd afscheid nam van de Formule 1. Deze keer is het afscheid van Felipe Massa echter definitief, begin 2017 keerde Massa nog terug uit zijn pensioen omdat Valtteri Bottas de overstap van Williams naar Mercedes maakte om daar Nico Rosberg op te volgen.

Het zag er lange tijd naar uit dat Robert Kubica de grootste kanshebber was voor het tweede racezitje bij Williams. Eind 2017 evalueerde Williams zowel Kubica als Sirotkin tijdens een tweedaagse bandentest op het Yas Marina Circuit in Abu Dhabi. De beslissing liet vervolgens enige tijd op zich wachten maar het is uiteindelijk die Sirotkin geworden die het racezitje bij Williams krijgt.

De Rus zou naar verluidt snellere rondetijden hebben laten noteren en bleek ook over heel wat miljoenen sponsorgeld te beschikken. De 22-jarige Sirotkin was het voorbije jaar testrijder bij het Renault F1 team en nam aan twee races deel van het F2-kampioenschap.

Robert Kubica mag dan wel naast het racezitje bij Williams gegrepen hebben, de Pool wordt wel de officiële reserverijder bij Williams. Met de bevestiging van Sirotkin is de startgrid voor het F1-seizoen 2018 compleet. Al de racezitjes zijn nu bekend.

Meer F1-nieuws op F1journaal.be:

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER Formule 1