© BELGA

Trek USCX hoopt Europese crossers naar VS te lokken met vier opeenvolgende dubbele raceweekends

Een wereldbekermanche in de VS is er volgende winter niet meer maar toch hopen de organisatoren van de Trek US Cyclocross Series Europese crossers naar de VS te lokken. De Trek USCX is een regelmatigheidscriterium over acht manches, verdeeld over vier opeenvolgende weekends.

gvdl

De begindatum van het internationale Europese seizoen ligt nog niet vast. Vorig jaar startte het pas op 8 oktober met de Exact Cross in Beringen. Lokeren en Kruibeke besloten immers om niet te organiseren. “Kruibeke zal door problemen met het parcours ook volgend seizoen niet doorgaan”, aldus organisator Kurt Vernimmen. “In Lokeren willen we wel organiseren maar hopen we vooral op een betere datum.”

Dus niet in september. Nu de kalender van de Wereldbeker bekend is, wordt aan een hoog tempo werk gemaakt van de rest van de Europese slash Belgische kalender. Daarvoor moeten nog enkele knopen worden doorgehakt. Intussen werd in de Verenigde Staten, dat volgende winter geen WB-manche op de kalender heeft staan, niet stilgezeten. Scott Page, sinds 2021 organisator van de US Cyclocross Series, kondigde gisteren zijn kalender aan. Die bevat acht wedstrijden, verdeeld over vier opeenvolgende raceweekends. De eerste wedstrijd vindt plaats in Roanoke op veertien september, op zes oktober sluit Waterloo het regelmatigheidscriterium af. Trek is de titelsponsor van het regelmatigheidscriterium. Er is een prijzenpot voorzien van veertienduizend euro, gelijk verdeeld tussen mannen en vrouwen. Met deze compacte kalender, acht wedstrijden in vier opeenvolgende weekends, hoopt de organisatie Europese crossers naar de VS te lokken. Niet enkel het prijzengeld maar vooral voor de begeerde UCI-punten zou deze compacte VS-campagne rendabel kunnen maken. (gvdl)

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer