Arian verdween maandagavond in Elm.
Foto: AP

Vuurwerk, kinderliedjes en muisstille militairen: Duitse autistische jongen Arian (6) al 5 dagen vermist

In Duitsland wordt al 5 dagen gezocht naar een vermiste jongen van 6 met autisme. De politie probeert uiteenlopende strategieën uit, maar tot nog toe is er van Arian geen spoor.

De 6-jarige Arian verdween maandagavond in Elm, tussen de steden Bremen en Hamburg, in het noorden van Duitsland. Arian liep weg van huis. Op beelden van beveiligingscamera's is te zien dat hij naar een nabijgelegen bos liep.

Honderden mensen zoeken al 5 dagen naar de jongen. Er wordt onder meer gezocht op en rond de rivier de Oste, een zijrivier van de Elbe. Andere hulpdiensten kammen het gebied tussen de stad Elm en de gemeente Olmendorf uit.

Volgens een woordvoerder van de politie hebben zich vandaag zo'n 50 politieagenten vrijwillig gemeld om te helpen. De politie zet ook drones, een helikopter en een vliegtuig met warmtebeeldcamera in. Ook het leger wordt ingezet.

De politie vreest dat de jongen ergens in het water is gevallen.
Foto: AP

Chocolade

De zoektocht naar Arian wordt bemoeilijkt door het feit dat de jongen niet spreekt en niet zou reageren op oproepen van vreemden.

De politie probeerde de voorbije week verschillende strategieën uit. Ze hing onder meer ballonnen op en liet op verschillende plekken chocolade achter, in de hoop dat de jongen daar op af zou komen.

Er werden 's nachts ook vuurwerk afgeschoten en lichtzuilen geprojecteerd, omdat de jongen daardoor gefascineerd is. En uit boxen klonken kinderliedjes.

Bekijk: Nachtelijk schouwspel met lichtzuilen en muziek worden ingezet om Arian te lokken

Videospeler inladen...

Sloten en meertjes

Afgelopen nacht gooiden de speurders het over een andere boeg en hanteerden ze net de stille aanpak. 200 militairen liepen zo stil mogelijk met nachtkijkers door het bos, omdat kinderen met autisme volgens experten zouden kunnen schrikken als hun naam wordt geroepen.

Al die pogingen mochten echter niet baten. Voorlopig is er nog geen enkel spoor van de jongen. De politie vreest dat hij ergens in het water is gevallen. Naast de rivier de Oste zijn er ook veel sloten en meertjes in het gebied.

Meest gelezen