Er kon een stevig feestje af bij Rauw Sport.© GOYVAERTS/GMAX AGENCY

voetbal eindronde 4de provinciale Oppuurs B - Rauw 1-3

“Promotie was voor ons wel een doel, ik ben blij dat we het via de eindronde bereikt hebben”

Rauw Sport won de eindrondewedstrijd op Oppuurs B met 1-3 en promoveert naar derde provinciale. Trainer Tommmy Broeckx was heel tevreden achteraf.

gino van looy

Rauw Sport toonde zich de hele wedstrijd de betere ploeg, maar won toch niet zonder moeite. “Het was niet makkelijk voetballen op dit veld”, begint Broeckx. “Het lag heel slecht en dat was zeker niet in ons voordeel. We liepen uit tot 0-2 en er leek niets aan de hand. Maar de arbitrage deed ook een beetje raar en Oppuurs maakte de 1-2. Dan wordt het natuurlijk plots opnieuw spannend. Ineens kreeg Oppuurs ook een strafschop, maar onze doelman stopte die. Dat was natuurlijk een cruciale fase. Wat later konden we de 1-3 scoren en was de wedstrijd gespeeld.” Broeckx is heel blij met de promotie.

“Dat was eigenlijk ons doel voor het begin van het seizoen. Maar met een ploeg als Houtvenne weet je dat je het heel lastig gaat krijgen. Dan spreken we over andere budgetten en ook over spelers van een ander niveau die doorgeschoven kunnen worden. Daarom wisten we ook al snel dat we ons op de eindronde moesten richten om te promoveren.” Derde provinciale is voor Rauw een mooie reeks.

“We wilden echt promoveren en zijn dan ook blij dat dit uiteindelijk gelukt is. Ik ben in elk geval heel blij met de promotie en ik denk de spelersgroep ook. In derde wordt veel meer gevoetbald. Balen is gedegradeerd uit tweede, ik vind dat jammer voor hen, maar het is wel een mooie derby. Ook de matchen tegen Sint-Dimpna en Beekhoek leven hier. Echte ambities uitspreken is heel moeilijk nu. De meeste spelers blijven wel en we zijn ook op zoek naar versterking. Ik denk wel dat we mogen mikken op een plaats in de middenmoot. Het spel in 3de provinciale gaat ons ook sowieso beter liggen, dus ik denk dat we niet bang moesten zijn voor de promotie. Maar eigenlijk denk in daar nu nog niet aan. Het is nu tijd om te feesten. We waren hier met een volle bus vanuit Mol en iedereen is de promotie aan het vieren.”

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER Lagere reeksen