Rijzende ster van Britse politiek is op haar 37ste al grootmoeder

© BELGAIMAGE

Verrassing en blijdschap in het Britse parlement. Labour-volksvertegenwoordigster Angela Rayner is op haar 37ste grootmoeder geworden. Zelf werd ze op haar zestiende moeder van een zoon.

pom

Angela Rayner moest op haar zestiende van school af omdat ze zwanger was en het kind wilde houden. In interviews herhaalt ze constant hoe dat vroeger moederschap haar leven heeft gered. “Het heeft me een motivatie gegeven waar ik tot vandaag op voortdrijf. Mijn tienerzwangerschap heeft me gered.”

“Omdat ik plots voor een klein jongetje moest zorgen , wilde ik iedereen bewijzen dat ik niet het uitschot was, waarvoor ze me aanzagen. Ik zou eens bewijzen dat ik een goede moeder kon zijn en dat eindelijk eens iemand mij de liefde zou geven, die ik verdiende.”

Een paar jaar later keerde Angela Rayner terug naar school om doventaal te studeren. Het diploma bezorgde haar ook haar eerste job. Later trouwde Angela Rayner en kreeg ze nog twee zonen.

Volgende Labour-leider

Gisterennacht is haar oudste zoon (21) vader geworden en Angela dus grootmoeder. Ze herdoopte zichzelf tot “granela”, een samentrekking tussen granny (grootmoeder) en Angela. Ze is de jongste grootmoeder ooit in het Britse parlement.

Angela Rayner, die sinds 2015 zetelt, is één van de nieuwe sterren van Labour. Insiders tippen haar nu al als opvolgster van Labour-leider Jeremy Corbyn.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen