Gilbert Bodart© BELGA

Gilbert Bodart veroordeeld tot probatiestraf na conflict met veehandelaar

Het hof van beroep in Luik heeft de 61-jarige Gilbert Bodart, de voormalige doelman van Standard Luik, veroordeeld tot een autonome probatiestraf van 2 jaar en een boete van 800 euro. Hij werd beschuldigd van intimidatie en bedreigingen in een conflict met een veehandelaar over de verkoop van grond.

jvh
Bron: BELGA

Bodart werd in beroep bij verstek veroordeeld tot twee jaar gevangenisstraf. Het is deze veroordeling uit 2023, voor feiten in 2020, die in maart werd uitgevoerd toen Bodart in Hoei uit de Maas werd gered na een vermoedelijke zelfmoordpoging.

Bodart is van oordeel dat hij door de veehandelaar is opgelicht bij de verkoop van landbouwgrond. Als voormalige eigenaar van de grond zou Bodart een mondeling akkoord van de koper hebben verkregen die hem twee appartementen zou hebben beloofd als de grond nadien tot bouwzone zou worden omgevormd. Omdat die overeenkomst nooit schriftelijk werd bevestigd, vindt Gilbert Bodart dat hij zijn goed moest terugkrijgen. Hij verstuurde daarna bedreigende sms-berichten naar de koper, waarin hij beloofde “dat vrienden op jacht konden gaan”. Hij maakte zich ook schuldig aan feiten van intimidatie.

Een boze Bodart verweet de koper in zijn gezicht dat hij zijn zoon ‘in het zwart’ in dienst had genomen en niet had betaald. De ex-doelman ontkent dat hij zijn dreigementen heeft uitgevoerd.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer