© rdb

Politiebonden blazen overleg met Jambon op en eisen oplossingen: ruim duizend agenten thuis met ‘griep’

Het water tussen de Brusselse politie en minister van Binnenlandse Zaken Jan Jambon (N-VA) is nooit zo diep geweest. Ze willen voorlopig zelfs niet meer rond de tafel zitten. “Dat hij maar met oplossingen komt”, klinkt het.

tg

Tijdens het onderhandelingscomité zijn de vier vakorganisaties opgestapt. De maat is vol, klinkt het. “We praten nergens meer over tot er oplossingen komen voor onze problemen.”

Politieagenten melden zich nu al voor de derde dag op rij ziek uit protest. Commissariaten, zoals het hoofdcommissariaat aan de Kolenmarkt in Brussel, blijven daardoor gesloten. Wie problemen heeft, zo staat er op de deuren, moet de 101 maar bellen.

De vakbonden willen dat Jambon het premiestelsel vereenvoudigt en de regeling rond pensioen en ziektedagen herbekijkt. Daarnaast klagen agenten de werkdruk en het vele geweld dat gebruikt wordt tegen agenten aan.

De politievakbonden NSPV, VSOA, ACV en ACOD en wachten nu op een initiatief van Jambon.

NSPV meldt dat er vanmorgen al meer dan 1.000 Brusselse agenten zich ziek gemeld hebben.

De Brusselse korpsen geven toe dat er behoorlijk wat gepuzzeld moet worden. Vooral de interventiediensten, die als eerste uitrukken bij noodoproepen, bleven onderbemand. Als het nodig is, sluiten we ook vandaag commissariaten om patrouilles te voorzien”, zegt Brussels politiewoordvoerster Ilse Van de Keere.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer