Steden beleven drukke Koningsdag zonder grote incidenten

Nieuws
Hoewel veel mensen op Koningsdag naar de grote steden kwamen, zorgde dat nauwelijks voor problemen. Een woordvoerder van de politie Amsterdam spreekt van een dag "zonder noemenswaardige incidenten". Hij benadrukt wel dat de politie met veel mensen aan het werk is in de hoofdstad en kleinere voorvallen, zoals vechtpartijen, "in de kiem smoort". Qua incidenten was het "te vergelijken met een normale vrijdag- of zaterdagavond".
anp
zaterdag 27 april 2024 om 20:59 aangepast 22:01
Afbeelding
beeld anp

In de hoofdstad waren honderdduizenden mensen op de been. De gemeente riep mensen aan het einde van de middag op om de Westerstraat in het centrum te vermijden, omdat het er "erg druk" was.

Ook Utrecht beleefde als vanouds een drukke editie van de feestdag. Meerdere evenementenlocaties raakten in de loop van de dag zo vol dat er niemand meer bij mocht. Dat gold onder meer voor Neude, Janskerkhof, Oudkerkhof en Stadhuisplein. De gemeente verwees feestvierders naar andere pleinen in de stad.

Ook de politie in Utrecht had geen grote problemen te melden. Een woordvoerster zei zaterdagavond verder geen overzicht te hebben van de inzet die nodig was.

Mail de redactie
Mail de redactie
Heeft u een tip over dit onderwerp, ziet u een spelfout of feitelijke onjuistheid? We stellen het zeer op prijs als u ons daarover een bericht stuurt.
Afbeelding

AI-startup van Elon Musk wordt meer dan 24 miljard dollar waard

Het bedrijf xAI waarmee Elon Musk de concurrentie wil aangaan met het populaire ChatGPT, wordt meer dan 24 miljard dollar waard. Dat meldt persbureau Bloomberg op basis van anonieme bronnen.

Afbeelding

Strengere eisen voor verzekeren e-bikes door hoger diefstalrisico

Verzekeraars hebben de voorwaarden om een elektrische fiets te verzekeren aangescherpt, omdat het risico op diefstal toeneemt. ANWB en Univé bevestigen dit na berichtgeving van het AD.

Afbeelding

AEX koerst af op lager begin na koersverliezen op Wall Street

De AEX-index op het Damrak koerst vrijdag af op een lager begin. De vrees dat de Amerikaanse Federal Reserve de rente langer hoog houdt om de hardnekkige inflatie te bestrijden, drukt de stemming op de beursvloeren.

Afbeelding

Rusland wijt aanslag concertzaal Moskou aan tak van IS

De Russische regering heeft voor het eerst onomwonden verklaard dat de bloedige aanslag op een concertzaal in maart in Moskou het werk was van Islamitische Staat in de Provincie Khorasan (ISKP), een vanuit Afghanistan en Pakistan opererende jihadistische terreurbeweging.

Afbeelding

Dodental na instorting restaurant Mallorca loopt mogelijk op

Het dodental na het instorten van een deel van een restaurant aan het strand van El Arenal bij Palma de Mallorca loopt volgens plaatselijke media mogelijk verder op. Donderdagavond stortte een vol terras op de eerste verdieping in en viel op het volle terras op de begane grond.

Afbeelding

JPMorgan krijgt boete 100 miljoen voor gebrekkige controle

De Amerikaanse bank JPMorgan Chase moet een boete van 100 miljoen dollar betalen omdat de bank tussen 2014 en 2021 miljarden orders van klanten ongecontroleerd liet passeren.